Un deputat exclus din PPDD contesta decizia si acuza ca protocolul cu PSD a adus avantaje doar unui grup restrans

PPDD

Deputatul Gabriela Anghel, exclusa din PPDD, anunta ca va contesta la forurile partidului si in instanta decizia, acuzand ”felul discretionar” in care este condus PPDD si faptul ca protocolul cu PSD a adus ”doar avantaje materiale grupului restrans de la conducerea partidului”.

Deputatul Gabriela Lola Anghel, aleasa intr-un colegiu uninominal din judetul Prahova si exclusa din PPDD alaturi de alti patru deputati, anunta, printr-un comunicat remis miercuri seara, ca va ataca la forurile partidului si in instantele judecatoresti decizia de excludere si ca acelasi lucru il vor face si colegii sai exclusi din partid, transmite corespondentul Mediafax.

”Alaturi de colegii mei, intentionez sa contest aceasta decizie atat in forurile partidului, cat si in instantele judecatoresti”, spune Gabriela Anghel in documentul citat, mentionand ca Secretariatul general al PPDD a anuntat-o cu privire la excludere printr-un e-mail trimis miercuri.

Totodata, deputatul prahovean acuza modul ”discretionar” in care partidul este condus de catre ”o grupare”.

Citeste si: EXCLUDERI din PPDD: 5 PARLAMENTARI au fost “eliminati” in miez de noapte

”in lipsa oricarei motivari a acestei decizii, banuiesc ca aceasta a fost luata ca urmare a faptului ca noi, parlamentarii, satui de felul discretionar in care aceasta grupare conduce partidul, am avut curajul si verticalitatea sa spunem «NU» nenumaratelor compromisuri pe care conducerea partidului ne obliga sa le facem, sub amenintarea cu excluderea, si sa cerem convocarea Congresului”, sustine parlamentarul in comunicatul transmis miercuri seara.

Gabriela Anghel mai spune ca protocolul dintre PPDD si PSD nu a adus niciun beneficiul alegatorilor PPDD ci ”doar avantaje materiale grupului restrans de la conducerea partidului”.

”Denuntarea protocolului cu PSD de catre grupul parlamentar, un protocol care nu a adus niciun beneficiu electoratului PPDD, ci doar avantaje materiale grupului restrans de la conducerea partidului, poate fi sursa «supararii» conducerii, care a mers pana acolo incat astazi a cerut Camerei Deputatilor dizolvarea propriului grup parlamentar, dand dovada ca nu cunoaste Regulamentul Camerei” se mai arata in documentul citat.

Gabriela Anghel este deputat la primul mandat, ales prin redistribuire si a fost presedintele PPDD Prahova.

Deputatul Daniel Fenechiu a anuntat, pe Facebook, ca noaptea trecuta au fost exclusi din partid de catre conducerea PPDD cinci deputati PPDD: Daniel Oajdea, Tudor Ciuhodaru, stefan Dalca, Gabriela Anghel si Mihai Deaconu.

“Noaptea trecuta a fost “noaptea mintii” in PPDD…Obscurul Birou National de Coordonare al partidului, intrunit la miez de noapte – ca huhurezii, a decis sa mai dea o lovitura de gratie partidului, excluzand din partid majoritatea deputatilor care au inteles ca PPDD n-a fost niciodata altceva decat SRL-ul lor…Daniel Oajdea, Tudor Ciuhodaru, stefan Dalca, Gabriela Anghel si Mihai Deaconu au platit cu calitatea de membru, faptul ca si-au permis sa aiba coloana vertebrala”, a sustinut Fenechiu.

Scandalul in grupul parlamentar al PPDD a pornit de la faptul ca in grup o parte dintre deputati au votat pentru o colaborare cu PNL, in timp ce alta parte a vrut o continuare a colaborarii cu PSD.

Presedintele PPDD Simona Man si secretarul general Liviu Neagu ocupa, in prezent, functii in guvernul Ponta.