Un deputat PDL ii cere demisia ministrului Muncii, Rovana Plumb

Se cere demisia ministrului Muncii. Deputatul PDL Claudia Boghicevici ii cere ministrului Muncii, Rovana Plumb, sa-si dea demisia, dupa ce guvernul Ponta a “picat” testul recalcularii pensiilor la Curtea Constitutionala a Romaniei ( CCR). Deputatul PDL arata ca prejudiciul adus pensionarilor este de 630 lei in medie pentru fiecare pensie recalculata gresit.

Potrivit unui comunicat de presa, Boghicevici ea condamna “ipocrizia” si “incompetenta” ministrului Muncii, afirmand ca “vorbim de un demers premeditat al Guvernului PSD pentru a-si pastra surse de venit pentru campania premierului Ponta la prezidentiale”.

Citeste si: ROVANA PLUMB: Cuantumul RESTITUIRILOR este la mame de 50 de milioane lei, iar la pensionari, de peste 350 de milioane

“Decizia de miercuri a Curtii Constitutionale prin care guvernul Ponta este atentionat ca a gresit si a doua oara recalcularea pensiilor conform indicelui de corectie din Legea 263 din 2010 este una fara precedent si extrem de rusinoasa pentru actuala guvernare. Este fara precedent ca un Guvern sa fie tras de maneca ca a inteles gresit o decizie anterioara a Curtii. In fapt, vorbim de un demers premeditat al Guvernului PSD pentru a-si pastra surse de venit pentru campania premierului Ponta la prezidentiale, din banii pensionarilor. Este o balbaiala de nedescris care arata dorinta guvernului actual de a nu tine cont de lege nici cand este vorba de aceasta categorie de oameni defavorizata prin veniturile pe care le au”, a declarat Claudia Boghicevici.

Citeste si: Cumulul pensiei cu salariul va fi permis si in cazul angajatilor din sistemul public, a decis Camera Deputatilor