Un deputat PDL revine cu legea prin care romanii isi pot cumpara cartele pre-pay doar cu buletinul

Deputatul PDL, Petru Movila, readuce in atentie legea prin care romanii vor fi obligati sa prezinte un act de identitate atunci cand isi cumpara o cartela telefonica, potrivit ziare.com.

Democrat-liberalul considera ca, de aceasta data, legea prin care cartelele pre-pay se dau doar cu buletinul va fi adoptata, mai ales ca propunerea legislativa este sustinuta si de un social-democrat, respectiv de seful comisiei pentru controlul SRI, Georgian Pop.

“Exista deja o astfel de propunere legislativa – de achizitionare a cartelor pre-pay pe baza unui act de identitate. Prima data propunerea legislativa am depus-o in mandatul trecut, insa a fost respinsa. In acest mandat a fost prima propunere legislativa pe care am initiat-o personal”, a declarat Movila, pentru ziare.com.

“Ma bucur sa vad ca astazi, seful comisiei comune a Parlamentului pentru controlul activitatii SRI vede aceasta modificare ca fiind una necesara si de interes pentru siguranta nationala si individuala a romanilor”, a mai spus deputatul PDL.

Sursa citata mai mentioneaza ca Georgian Pop (PSD), seful comisiei parlamentare pentru controlul activitatilor Serviciului Roman de Informatii (SRI), a declarat ca problema cartelelor pre-pay, care pot fi achizitionate de oricine, trebuie rezolvata cat mai repede.

Foto: Captura Digi 24