Un deputat PNL cere RELUAREA VOTULUI din Senat in cazul DAN SOVA

Deputatul PNL MIRCEA DOLHA solicita prin intermediul unui comunicat de presa sa fie RELUAT VOTUL in Senat privind cererea de arestare a lui DAN SOVA.

Potrivit lui MIRCEA DOLHA, acest lucru este necesar pentru a sanctiona votul dat miercuri de senatori.

“Sunt profund dezamagit de atitudinea conducerii Senatului Romaniei cu privire la rezultatul votului de miercuri pentru ridicarea imunitatii parlamentarului Dan Sova. Consider ca domnul presedinte Calin Popescu-Tariceanu se face principalul vinovat de o greseala, de o fapta ilegala ce va avea repercusiuni nu doar asupra domniei sale, ci asupra intregului Parlament, institutie fundamentala a carei imagine a fost profund compromisa in urma votului de miercuri, 25 martie”, afirma MIRCEA DOLHA in comunicat.

Citeste si: Un nou PROTEST in PIATA UNIVERSITATII, fata de folosirea IMUNITATII PARLAMENTARE ca paravan pentru INFRACTORI

“Solicit conducerii Senatului reluarea votului cu privire la cererea venita din partea DNA pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive in cazul lui Dan Sova. Consider ca o astfel de decizie trebuie luata de urgenta de colegii senatori, care au responsabilitatea de a repara grava eroare facuta democratiei si statului de drept prin protejarea unui senator de anchetarea sa”, se mai arata in comunicat.

MIRCEA DOLHA considera ca senatorii au o obligatie morala si politica de a dovedi in fata opiniei publice ca Senatul nu este supus intereselor de partid.

“Apreciez ca reluarea votului care il vizeaza pe domnul Dan Sova va putea indrepta lucrurile, va solutiona rapid o chestiune care priveste nu doar Parlamentul Romaniei, ci pe fiecare fiecare roman, pe toti cei nemultumiti de protectia nejustificata de care anumiti cetateni se bucura, aflandu-se mai presus de lege in urma unui vot parlamentar viciat (…) Conducerea Senatului are obligatia legala, morala si politica de a dovedi in fata opiniei publice ca legislativul nu este supus intereselor de partid”, mai spune MIRCEA DOLHA.

Citeste si: TARICEANU: Dupa votul din SENAT, nimic nu sta in calea procurorilor de caz de la DNA sa finalizeze ANCHETA

PNL a anuntat ca a sesizat vineri Curtea Constitutionala a Romaniei pentru decizia Senatului de a respinge cererea de arestare preventiva si retinere a senatorului DAN SOVA.

Solicitarea DNA de arestare preventive a lui DAN SOVA a inregistrat 79 de voturi “pentru”, 67 “impotriva” si cinci abtineri. Potrivit anuntului oficial facut in plen in urma numaratorii voturilor, ca urmare a faptului ca nu a fost intrunit votul majoritatii senatorilor, Senatul nu a incuviintat arestarea preventiva a lui DAN SOVA. Numarul total al senatorilor este de 168, majoritatea fiind, astfel, de 85 de parlamentari.

Deocamdata, DAN SOVA a ramas cu imunitatea la arestare doar pe baza procesului verbal de constatare a rezultatului votului, in Monitorul Oficial nefiind publicata inca vreo hotarare oficiala a Senatului de respingere a cererii DNA.

DAN SOVA este acuzat de savarsirea a trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu in dosarul privind fapte de coruptie la companiile energetice Turceni si Rovinari.

Sighet247.ro