Un DETINUT a EVADAT de la Penitenciarul Jilava

Un DETINUT de la Penitenciarul Jilava, condamnat pentru furt calificat, a EVADAT miercuri dimineata, cand a parasit punctul de lucru exterior la care era repartizat, fiind cautat in Bucuresti si Ilfov, informeaza Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP).

Detinutul se numeste Dumitru Daniel Sandu, are 32 de ani si a disparut in jurul orei 11.00, precizeaza ANP.

El este condamnat definitiv la doi ani si noua luni de inchisoare pentru furt calificat, pedeapsa pe care o executa in regim semideschis.

Citeste si: Un DETINUT care a EVADAT de la Penitenciarul JILAVA este CAUTAT de autoritati

“In vederea capturarii detinutului, au fost dispuse masuri specifice in astfel de situatii, respectiv: blocarea cailor de acces – posibile directii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenta a mai multor echipe de cautare formate din personalul unitatii, precum si cooperarea cu Directia Generala a Politiei Municipiului Bucuresti, Politia de Frontiera si Inspectoratul Judetean de Jandarmi Ilfov”, se arata intr-un comunicat transmis presei de ANP.

Totodata, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative, care sa analizeze circumstantele in care a evadat Sandu.

ANP solicita celor care detin informatii ce ar putea ajuta la identificarea sau capturarea DETINUTULUI sa contacteze cea mai apropiata unitate de Politie sau sa sune la 112.

Citeste si: ALERTA in Iasi: Un DETINUT a EVADAT in timp ce lucra in curtea Catedralei Mitropolitane

De asemenea, poate fi contactat Penitenciarul Bucuresti Jilava la numarul de telefon 021/4570182 si de fax 021/4570164 sau purtatorul de cuvant al penitenciarului – comisar de penitenciare Cristi Micu, la telefon mobil 0757.087.957 si e-mail: cristi.micu@anp.gov.ro.

ANP precizeaza ca DETINUTUL EVADAT are 1,70 m inaltime, ochi caprui, fata ovala, par saten inchis si constitutie atletica. La momentul EVADARII, purta hanorac gri cu gluga, pantalon sport cu dunga laterala de culoare deschisa si pantofi tip sport albastri.

Sursa foto: enational.ro