Un fost DIRECTOR din Ministerul Economiei si doi OAMENI DE AFACERI, RETINUTI de DNA. UPDATE

Fostul DIRECTOR GENERAL din Ministerul Economiei Gabriel Rasvan Toader a fost retinut pentru 24 de ore de DNA Oradea sub acuzatia de luare mita, alaturi de patronul unei rafinarii din Arad, Stelian Tulcan, si patroana unei firme din Bucuresti, Carla Postolache, care sunt suspectati de dare de mita, respectiv complicitate la luare de mita.

UPDATE 20.45: Retinerile fostului director al unei directii din Ministerul Economiei Gabriel Rasvan Toader, a omului de afaceri Stelian Tulcan si a unei femei au legatura cu perchezitiile facute, in luna mai, la rafinaria din judetul Arad detinuta de Tulcan, afirma surse din cadrul anchetei, potrivit Mediafax.

Omul de afaceri aradean Stelian Tulcan detine o rafinarie in localitatea aradeana Apateu – SC West Petrol Rafinare SRL. Rafinaria a fost inaugurata anul trecut, dupa o investitie de cateva milioane de euro, avand capacitatea de prelucrare a 250 de tone de titei pe zi.

Tulcan mai are o benzinarie si un hotel in orasul Chisineu-Cris.

Toader si Tulcan vor fi prezentati, miercuri, Tribunalului Bihor cu propunere de arestarea preventiva.

Potrivit DNA, Gabriel Rasvan Toader, fost DIRECTOR GENERAL al Directiei Generale Politici Industriale si Mediul de Afaceri din cadrul Ministerului Economiei, ar fi pretins, in mai 2012, prin intermediul lui Postolache Argentina-Carla, achitarea de catre Tulcan Stelian Vladut a contravalorii unei cantitati de 48 metri cubi de beton, acesta valorand 14.461,36 lei.

Citeste si: DESCINDERI ale DNA la o rafinarie din Arad, intr-un dosar cu PREJUDICIU de milioane de euro

”Pentru acest «serviciu», in contextul autorizarii unui antrepozit fiscal, suspectul Toader Gabriel Rasvan trebuia sa avizeze lista cu semifabricatele si produsele finite inscrise in nomenclatorul de fabricatie si sa avizeze asimilarea, din punct de vedere al accizelor, a produselor energetice cu produse pentru care sunt stabilite accize in cazul societatii comerciale reprezentate de suspectul Tulcan Stelian Vladut, lucru care s-a si intâmplat la data de 22.05.2012”, mai afirma DNA.

Cu betonul primit, Toader Gabriel a construit un imobil in zona localitatii timisene Ghiroda.

Citeste si: Administratorii gropii de gunoi de la Glina, RETINUTI pentru legaturi cu MAFIA ITALIANA

Procurorii au beneficiat in aceasta cauza de sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii – Directia Judeteana de Informatii Arad si de sprijinul lucratorilor din cadrul Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Bihor.

Sursa foto: focus-giurgiu.ro