Un dragon de Komodo fără partener a produs trei pui printr-un fenomen rar

Charlie, o femelă de dragon de Komodo aflată la Grădina zoologică din Chattanooga, Tennessee, a produs singură trei ouă, fără să se fi reprodus cu un partener, informează CNN.

Deși Charlie și un potențial partener, Kadal, au fost așezați împreună în speranța că se vor reproduse, femela a produs celei trei ouă din care au eclozat puii Onyx, Jasper și Flint printr-un fenomen denumit partenogeneza. Partenogeneza este extrem de rară între vertebrate: doar 70 de specii sunt capabile de acest fenomen, adică aproximativ 0,1% din total, potrivit jurnalului Scientific American.

Puii au eclozat în luna august a anului trecut, însă pentru că angajații de la grădina zoologică nu au putut confirma o împerechere între cele două exemplare, au cerut un test ADN. “Kadal, NU EȘTI tatăl”, au scris angajații grădinii zoologice într-o postare pe Facebook.

Dragonii de Komodo au evoluat să se reproducă atât sexuat, cât și prin partenogeneza, pentru că trăiesc izolați în sălbăticie și devin violenți când sunt abordați. Primul caz de partenogeneza la dragonii de Komodo a fost raportat în 2006, potrivit Scientific American.

Sursa traducere: digi24.ro