ACCIDENT AVIATIC SIBIU: MApN a anuntat IDENTITATEA celor zece victime

Un ELICOPTER MILITAR s-a prabusit in judetul SIBIU, in apropierea localitatilor Laslea, Malancrav si Iacobeni informeaza postul B1 Tv. Incidentul a fost confirmat, primele informatii aratand faptul ca la bordul aeronavei se aflau OPT militari, despre care nu se stie nimic.

UPDATE 18.16: Insarcinatul cu afaceri al Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, DEAN THOMPSON, a transmis condoleante familiilor celor care si-au pierdut vineri viata in accidentul de elicopter de langa Sibiu.

“Sincere condoleante pentru familiile celor care au pierit in accidentul de elicopter de astazi, de langa Sibiu, si ne rugam pentru recuperarea rapida a celor raniti”, transmite diplomatul american intr-o postare pe Facebook.

UPDATE 18.10: Ministrul Apararii Nationale, MIRCEA DUSA, a transmis, vineri, in numele intregii Armate Romane, dar si al sau personal, condoleante familiilor indoliate in urma ACCIDENTULUI AVIATIC din judetul Sibiu, in care au murit opt militari.

“Doresc sa prezint inca o data, in numele intregii Armate Romane, dar si al meu personal, sincere condoleante familiilor indoliate care isi plang copiii, sotii sau fratii”, afirma MIRCEA DUSA intr-un comunicat de presa.

El arata ca “Armata Romaniei aduce un pios omagiu militarilor care si-au pierdut vineri viata si este cu inimile alaturi de familii”.

“Suntem profund intristati de pierderea celor opt camarazi ai nostri cazuti la datorie. Acceptam cu greu disparitia lor, atat de devreme si intr-un mod atat de tragic, a acestor tineri curajosi, temerari ai misiunilor dificile si pline de risc, pe care le indeplinesc aviatorii romani ca aparatori ai cerului Patriei. Facem tot ceea ce este omeneste posibil pentru a le alina suferinta in aceste momente deosebit de tragice. Avem convingerea ca toti romanii sunt alaturi de personalul Armatei care isi plange camarazii cazuti la datorie. Dumnezeu sa ii odihneasca in pace!”, se mai arata in documentul citat.

UPDATE 17.56: Ministerul Apararii Nationale (MApN) a anuntat printr-un comunicat de presa indetitatea celor zece victime ale accidentului aviatic din judetul Sibiu.

Potrivit sursei citate, cei opt militari care si-au pierdut viata in accidentul aviatic de vineri sunt comandorul Artur-Grigore Palfi, 46 ani, casatorit, un copil, capitanul medic Rares-Cosmin Moldovan, 34 ani, casatorit, un copil, capitanul Razvan-Aurel Moldovan, 29 ani, casatorit, sublocotenentul Andrei-Catalin Apostol, 25 ani, necasatorit, maistrul militar cls. I Paul Badescu, 41 ani, necasatorit, maistrul militar cls. II Dorin Fodor, 43 ani, casatorit, doi copii, maistrul militar cls. III Vasile-Marian Gadalean, 33 ani, necasatorit, un copil, si maistrul militar cls. III Constantin-Dorin Filip, 30 ani, necasatorit.

Cei doi militari raniti sunt capitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, 47 ani, si maistrul militar cls. I Valentin Bora, 41 ani.

UPDATE 17.53: Avionul cu cei doi militari raniti a aterizat in Bucuresti. Starea celor doi raniti este stabila in acest moment.

UPDATE 16.26: Vicepremierul GABRIEL OPREA si ministrul Apararii Nationale, MIRCEA DUSA s-au deplasat vineri dupa amiaza la UPU SMURD Targu Mures pentru a vedea care este starea celor doi militari raniti care au supravietuit accidentului de elicopter din judetul Sibiu.

Ministrul Apararii Nationale, MIRCEA DUSA, a declarat ca a dat dispozitie ca o aeronava Spartan sa ii transporte pe cei doi militari la Spitalul de Arsi din Bucuresti, dat fiind faptul ca acestia au suferit arsuri pe aproximativ 40 la suta din corp.

“Militarii sunt de la Baza din Campia Turzii (…) Sunt echipe de militari si psihologi de la Baza din Campia Turzii care s-au deplasat la familiile victimelor. Datele cu privire la militari vor fi comunicate printr-un comunicat de presa al MApN (…) Avionul Spartan deja a aterizat, sunt pregatiti cei doi raniti sa fie trimisi la Bucuresti, la spitalul de Arsi”, a spus MIRCEA DUSA.

Vicepremierul GABRIEL OPREA a spus ca medicii de la Targu Mures au luat toate masurile care se impun pentru a salva viata militarilor raniti, ca acestora li se acorda cea mai buna asistenta insa e nevoie de transportarea acestora la Spitalul de Arsi.

“In momentul in care ni s-a raportat de la Romatsa aceasta tragedie, imediat am operationalizat Comandamentul pentru Situatii Speciale de la Guvernul Romaniei, Comandamentul Operativ de la Interne, am discutat cu domnul ministru Dusa, am luat masuri imediate de a trimite forte in teren, au fost gasiti imediat de doi politisti care erau din cadrul Politiei din zona. Am dat ordin imediat ca doua echipaje SMURD sa plece la Targu Mures, au fost preluati ranitii de colegii nostri de la Interne, de la SMURD. Acum vin cu dl. ministru sa vedem care e starea de sanatate a ranitilor. Am trimis un elicopter in care sunt procurorii militari, care gestioneaza acest caz, criminalistii de la Interne si din momentul de fata orice discutie despre ancheta se face doar prin Parchetul Militar”, a precizat Oprea.

UPDATE 16.20: Presedintele ales, KLAUS IOHANNIS, a transmis vineri condoleante familiilor militarilor care si-au pierdut viata in accidentul aviatic din judetul Sibiu si le-a urat sanatate supravietuitorilor acestei tragedii.

“Am primit cu mare tristete vestea prabusirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, in urma careia opt militari si-au pierdut viata si alti doi au fost raniti. In aceste momente de durere, imi exprim intreaga compasiune si solidaritate fata de familiile militarilor decedati si le adresez sincere condoleante. Gândul meu se indreapta acum si catre supravietuitorii acestui accident, carora le transmit multa sanatate”, a afirmat Iohannis, intr-un comunicat de presa al PNL.

Presedintele ales a dat asigurari familiilor militarilor raniti ca “acestia vor primi cele mai bune ingrijiri medicale”.

UPDATE 14.00: Presedintele TRAIAN BASESCU a transmis un mesaj de condoleante familiilor indoliate. ”Doresc sa-mi exprim regretul pentru tragicul accident petrecut astazi in judetul Sibiu in urma caruia si-au pierdut viata 8 militari si 2 au fost raniti. Este un moment trist pentru Armata Romaniei, pentru poporul roman si pentru mine personal”, se arata in mesajul presedintelui Traian Basescu.

Seful statului a transmis ”sincere condoleante familiilor indoliate si tuturor celor care le-au fost aproape”. ”Totodata, le doresc insanatosire militarilor raniti si imi exprim solidaritatea cu familiile acestora”, mai transmite presedintele Basescu.

UPDATE 13.13: PARCHETUL MILITAR a deschis o ancheta in cazul ELICOPTERULUI PRABUSIT. Procurori si specialisti criminalisti se afla deja la fata locului unde fac primele investigatii.

UPDATE 13.05: Cele doua persoane ranite in accidentul aviatic din judetul Sibiu si evacuate cu elicopterul SMURD au suferit multiple arsuri si sunt transportate la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Sibiu, au anuntat reprezentantii ISU. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu, Bianca Sabau, a declarat ca cele doua persoane ranite in accident sunt transportate la UPU Sibiu. “Ranitii au suferit multiple arsuri”, a spus Sabau.

Unul dintre raniti a fost transportat, ulterior, cu elicopterul SMURD la spitalul din Targu Mures. A suferit un traumatism cranio-facial cu arsuri multiple. Cel de-al doilea a fost transportat cu ambulanta la acelasi spital, cu fracturi de maini si picioare, insa este constient.

UPDATE 13.00: Postul Realitatea Tv anunta ca la bordul elicopterului se aflau doi piloti, doi mecanici, un inginer, iar ceilalti cinci erau militari, dintre care doi au supravietuit.

UPDATE 12.35: “Apelul de urgenta la 112 s-a primit la ora 10:50”, a declarat la Romania TV, Monica Dajbog, purtator de cuvant al MAI.

UPDATE 12.20: “Opt militari si-au pierdut viata si alti doi au fost raniti in urma prabusirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, 21 noiembrie, in jurul orei 10.40, pe raza localitatii Malancrav, judetul Sibiu. Elicopterul, de la Baza 71 Aeriana de la Campia Turzii, se afla in misiune, urmand sa participe la un exercitiu in Poligonul Cincu.

Pentru cercetarea imprejurarilor producerii evenimentului, la fata locului s-a deplasat ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, insotit de o comisie a Statului Major al Fortelor Aeriene”, a anuntat in mod oficial MApN.

UPDATE 12.00: Vicepremierul GABRIEL OPREA se indreapta catre locul unde s-a petrecut TRAGEDIA AERIANA.

Conform unor surse, IAR-330 PUMA este tipul aeronavei care s-a prabusit, dupa ce ar fi luat foc in aer, in nordul judetului Sibiu. La bord se aflau opt persoane. Este foarte probabil ca ELICOPTERUL MILITAR sa se fi PRABUSIT intr-o zona impadurita. 

MIRCEA DUSA, ministrul Apararii, a declarat ca se cunoaste zona in care s-a prabusit ELICOPTERUL MILITAR, dar si faptul ca, in acest moment, o TREI AERONAVE SMURD se indreapta catre aceasta locatie.

Stirea se actualizeaza.

Sursa foto: realitatea.net