Un europarlamentar PMP il APARA pe TRAIAN BASESCU: Etichetarea ca “PRORUS” nu corespunde sub nicio forma realitatii

Europarlamentarul Siegfried Muresan (PMP) a anuntat, sambata, ca a trimis o scrisoare conducerii ziarului polonez “Gazeta Wyborcza”, drept replica la afirmatiile “defaimatoare” la adresa Romaniei prezentate in pasajul de inceput al interviului cu presedintele KLAUS IOHANNIS, in care afirma ca “in niciun caz” situatia actuala din Romania nu poate fi descrisa ca “harababura”, iar etichetarea lui TRAIAN BASESCU ca “prorus” nu corespunde “sub nicio forma realitatii”.

“In pasajul introductiv al articolului, jurnalistul (…) afirma, printre altele, ca presedintele KLAUS IOHANNIS “face curat in harababura lasata in urma de predecesorul sau prorus Traian Basescu”. Ulterior, autorul articolului a eliminat calificativul “prorus” adresat fostului presedinte TRAIAN BASESCU, dar afirmatiile necorespunzatoare cu realitatea despre situatia din Romania au fost pastrate”, se arata intr-un comunicat remis sambata de Siegfried Muresan.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS, caracterizat in presa poloneza: Face curat dupa pro-rusul TRAIAN BASESCU

In scrisoarea adresata redactorului-sef al ziarului “Gazeta Wyborcza”, Adam Michnik, si autorului articolului, Bartosz T. Wielinski, europarlamentarul Muresan afirma ca “la opt ani dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, in niciun caz situatia actuala din Romania nu poate fi descrisa ca “harababura” “.

“Romania este astazi o tara in care principiile statului de drept functioneaza mai bine ca oricand de-a lungul istoriei noastre. Independenta sistemului judiciar si lupta impotriva coruptiei dau rezultate. In ultimii 10 ani, institutii-cheie ale statului si-au castigat independenta si sunt puternice, astfel ca isi pot acum indeplini misiunea.(…) In ultimii 10 ani, Romania a depasit cea mai severa criza economica din ultimele decenii”, afirma europarlamentarul PMP, in scrisoarea sa.

Citeste si: INCEPE RAZBOIUL! KLAUS IOHANNIS: ROMANIA are nevoie de un alt GUVERN

Siegfried Muresan sustine, de asemenea, ca etichetarea lui TRAIAN BASESCU ca “prorus” nu corespunde “sub nicio forma realitatii”.

“Etichetarea dumneavoastra initiala a fostului presedinte al Romaniei Traian Basescu, ca “prorus” nu corespunde sub nicio forma realitatii. Stergerea termenului “prorus” din articolul dumneavoastra confirma dubiile pe care le aveti in ceea ce priveste corectitudinea afirmatiei dumneavoastra initiale. Este lansarea Sinergiei Marii Negre, care a devenit Politica de Vecinatate a Uniunii Europene, o politica prorusa ? Este calificarea invaziei Crimeei de catre Federatia Rusa drept “o agresiune”, inca de la inceputul procesului, o politica prorusa ? Este asocierea Republicii Moldova cu Uniunea Europeana o politica prorusa ? Toate aceste initiative ale presedintelui Basescu ilustreaza o actiune ferma impotriva intereselor Rusiei in regiune. Presedintele Basescu a avertizat, criticand un asemenea demers, cu privire la aspiratia lui Putin de a controla gura de varsare a Dunarii in Marea Neagra, inainte ca orice alt lider european sa faca acest lucru”, mai arata Muresan, in scrisoarea trimisa ziarului polonez.

Sursa foto: adevarul.ro