Un europarlamentar roman a stabilit un record greu de egalat: A votat cu “DA” toate amendamentele din actuala legislatura

Un eurodeputat roman a stabilit un record mai putin obisnuit in Parlamentul European. Dan Dumitru Zamfirescu a votat cu “DA” toate amendamentele din actuala legislatura, scrie Euroactiv, care citeaza EuroPolitics.

Dan Dumitru Zamfirescu a fost de acord cu toate amendamentele, chiar daca unele se contraziceau. De  541 de ori a votat cu “DA” si sustine ca nici nu isi mai aminteste cand a votat ultima oara impotriva.

“Votez asa pentru ca eu sunt de-acord cu toate propunerile. Nici nu mai imi aduc aminte cand am spus ultima oara NU”, spune europarlamentarul PRM, fost ofiter de securitate in timpul regimului comunist.

Ultimul “DA” l-a acordat pe 8 octombrie atunci cand si-a dat votul in favoarea a 63 de amendamente depuse privind o directiva ce vizeaza industria producatoare de tigari. Pe Zamfirescu nu l-a deranjat faptul ca, asa cum scrie Die Spiegel, multe dintre aceste amendamente chiar se si contraziceau. El a votat “DA” in orice circumstanta.

Foto: Adevarul