Oprescu: Ministerul de Finante a redus din greseala bugetul Capitalei cu 500 de milioane de lei

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca Ministerul Finantelor a redus din greseala bugetul municipalitatii cu 500 de milioane de lei. Activitatea Primariei Generale risca sa fie blocata incepand din luna septembrie daca Ministerul Finantelor nu va vira in conturile municipalitatii 500 de milioane de lei, scrie Digi 24.

Suma ar fi fost taiata din bugetul Capitalei in mod eronat de Finante. Primarul general Sorin Oprescu spune ca suma reprezinta aproape 80% din banii pe ultimele luni din acest an si spera ca eroarea va fi remediata.

„Un personaj ne-a anuntat, un personaj cu responsabilitate, nu portarul, de la Ministerul de Finante, ne-a anuntat, asa, plin de candoare, ca s-a gresit. Unde, dom’le, s-a gresit? La bugetul consolidat. Formidabil. si? Pai si credem ca o sa va taiem… Sa crezi dumneata ca tai 500 de milioane”, a povestit edilul.

„Exista riscul functionalitatii orasului. Lumina, canalizarea, apa si asa mai departe. si dupa aceea, o mare parte dintre ei erau pusi la investitii”, a mai spus Sorin Oprescu.