Un expert britanic în finanțe va da în judecată Facebook din cauza unor reclame înșelătoare din zona crypto

Martin Lewis (foto), un jurnalist britanic și expert în finanțe, va lansa o acțiune în justiție la Înalta Curte împotriva Facebook. Acesta acuză rețeaua de socializare de defăimare referitor la anunțurile crypto înșelătoare.

Martin Lewis va lansa o acțiune în justiție împotriva companiei, susținând că, în ultimul an, platforma socială a publicat mai mult de 50 de anunțuri referitoare la crypto monede utilizând fotografia și numele său, fără a avea permisiunea sa, pentru a promova produsele financiare.

El afirmă că anunțurile cu titluri precum “Codul Bitcoin” sau “Cloud Trader”, sunt “acoperiri false pentru firme comerciale binare cu sediul în afara UE”, “financiar periculoase” și promovează adesea scheme de tip ponzi. Martin Lewis a comentat: “Nu fac reclame. Am spus asta pe Facebook. Orice anunț cu imaginea sau numele meu care apare este fără permisiunea mea. I-am rugat să nu le publice sau, cel puțin, să se consulte cu mine înainte de a le publica. Acest lucru nu ar trebui să fie dificil – la urma urmei, Facebook este un lider în recunoașterea faței și a textului. “

Citește și: PARLAMENTUL UE A VOTAT PENTRU O REGLEMENTARE MAI STRICTĂ A CRYPTO MONEDELOR

Lewis susține că Facebook nu limitează difuzarea anunțurilor, în ciuda eforturilor sale de a raporta neregulile: “Chiar și atunci când le-am reclamat, multe au rămas vizibile zile sau săptămâni. Și, în cele din urmă, când sunt demascați, escrocii au lansat imediat o campanie nouă, aproape identică, și întregul proces se reia.

În ianuarie, Facebook a anunțat interzicerea anunțurilor care utilizează “practici de promovare înșelătoare sau înșelătoare”, inclusiv pentru anunțurile la crypto monede și ofertele inițiale de monede (ICO). Facebook intenționează astfel să le facă viața grea escrocilor care vor să profite de prezența pe platforma socială.

În martie, cel mai mare motor de căutare din lume, Google, și-a actualizat politica privind serviciile financiare și va interzice și el anunțurile legate de zona crypto din iunie 2018.