Un fost atacant la Juve, Fiorentina și Benfica s-a prezentat azi la închisoare

Fabrizio Miccoli, fostul atacant de la Juventus Torino, Benfica Lisabona, Fiorentina și al naționalei Italiei, s-a prezentat, joi, la închisoare, după ce a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni pentru extorcare în stil mafiot.

Fabrizio Miccoli a fost condamnat după ce, în perioada 2010 – 2012, l-a plătit pe Mauro Lauricella, fiul unui mafiot italian, să recupereze suma de 12.000 de euro de la Giorgio Gasparini, fost fizioterapeut la Palermo.

Fabrizio Miccoli a fost încarcerat în această dimineață după ce apărătorii săi au epuizat toate căile de atac la decizia dată inițial în octombrie 2017 și confirmată de Curtea de Apel în ianuarie 2020.

Fabrizio Miccoli, în vârstă de 42 de ani, s-a prezentat la o închisoare din regiunea Veneto, deoarece n-a vrut să fie închis la Lecce, orașul său de reședință, scrie Gazzetta dello Sport.

„Este distrus și întristat de cele întâmplate”, a spus avocatul acestuia Antonio Savoia. Fabrizio Miccoli s-a apărat în fața judecătorilor declarând că „a fost doar o favoare făcută unui prieten, într-o manieră elegantă”.

Fabrizio Miccoli a jucat în cariera sa pentru Casarano, Ternana, Juventus, Perugia, Fiorentina, Benfica, Palermo, Lecce, Birkirkara și naționala Italiei.

Sursa foto: gazzetta.it