Un fost campion cu Dinamo și Rapid a ajuns să muncească pe un șantier din Londra

Cornel Buta, fost campion cu Dinamo și cu Rapid, muncește pe un șantier din Londra. În România a divorțat și a pierdut toți banii în afaceri La 41 de ani, Cornel Buta, fotbalist cu o selecție în naționala de fotbal a României, a luat-o de la capăt în Anglia.

Fostul fundaș dreapta a explicat de ce a ales Londra, în septembrie 2018. ”Am pierdut tot ce am avut după ce m-am lăsat de fotbal”, a declarat Buta pentru publicația ziarulromanesc.net. În plus, Buta a divorțat. Lucrează pe un șantier ca traffic marshal, un fel de coordonator.

”Nu este o muncă fizică grea. Nu mă dau în lături, oricum, dar nu am fost obișnuit niciodată pentru că singurul lucru pe care l-am făcut a fost fotbalul. M-am acomodat. Este un pic greu din cauza programului de la 8 dimineața la 6 seara, dar mi-am intrat în ritm”, a declarat Buta.

Cornel Buta va antrena la Eagles Football Academy

Fostul fotbalist va lucra și la Eagles Football Academy, școala de fotbal înființată de fostul fotbalist de la FC Argeș, Gabi Dumitru. Din toamnă, va antrena o grupă de copii. 296 de meciuri în prima divizie din România. A început să joace în primul eșalon, în 1996, la FC Brașov. Din 2000 a plecat la Dinamo, după care a activat la Rapid, acolo unde a stat patru ani. În perioada 2004-2006 a jucat în Ucraina, la Volîn Luțk. 21 de selecții la naționala de tinere a României și una la echipa națională de seniori are Buta. A fost campion al României cu Dinamo și Rapid, a câștigat Cupa României de două ori, cu Dinamo și Rapid, și de trei ori Supercupa României, cu Rapid. A jucat meciuri în cupele europene de calibru, printre care cel cu Liverpool, în anul 2003. A mai evoluat cu Rapid în partida de pomină cu Anderlecht.

Sursa foto: adevarul