CATALIN FLUTUR, fost primar al BOTOSANIULUI, URMARIT PENAL pentru ABUZ in SERVICIU. UPDATE

Un fost primar liberal este audiat, luni dimineata, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Este vorba despre fostul edil al municipiului Botosani, CATALIN FLUTUR.

UPDATE 12.44:  Fostul primar al municipiului Botosani, CATALIN FLUTUR, este cercetat de procurorii Serviciul Teritorial Suceava al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru savarsirea a doua infractiuni de ABUZ in SERVICIU, avand ca rezultat obtinerea unui folos necuvenit, se arata intr-un comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor DNA, CATALIN FLUTUR, in calitate de reprezentant al Consiliului Local Botosani, a concesionat, pe 23 septembrie 2009, o suprafata de 130,01 metri patrati, situata in zona ultracentrala a municipiului Botosani, care avea destinatia de alee pietonala, societatii comerciale Belvedere SRL Botosani, in scopul organizarii santierului aferent proiectului ,,Imbunatatirea produsului turistic prin extinderea si modernizarea hotelului Belvedere’, contrar unei hotarari a Consiliului Local Botosani emise in luna mai 2008, care prevedea ca hotelul si parcarea acestuia vor fi construite pe teren integral privat.

‘Prin aceasta fapta au fost vatamate interesele legitime ale cetatenilor municipiului Botosani afectati de desfiintarea unei cai de acces dintre Bulevardul Mihai Eminescu si cartierul Maxim Gorki’, se arata in comunicatul DNA.

Ulterior, pe 18 aprilie 2012, CATALIN FLUTUR a incheiat un nou contract de concesiune, tot cu societatea comerciala Belvedere SRL, pentru aceeasi suprafata de teren, pe durata existentei constructiei.

Procurorii au stabilit ca prin acest contract au fost afectate atat interesele legitime ale cetatenilor municipiului Botosani, cat si cele ale Liceului ,,Stefan Luchian’ al carui teren de sport a fost micsorat cu suprafata de teren aferenta construirii unei noi alei pietonale.

STIRE INITIALA

Procurorii DNA urmeaza sa il audieze pe CATALIN FLUTUR in dosarul privind concesionarea unui teren catre afaceristul EUGEN TUDOSE, pe care a fost construit hotelul Belvedere , dar si in cer privint Uvertura Mall, potrivit botosaninews.

CITESTE SI: PERCHEZITII DNA LA CJ BOTOSANI SI LA SEDIUL PNL BOTOSANI. FOSTUL PRESEDINTE CJ FLORIN TURCANU, VIZAT DE ANCHETA. UPDATE

Audierea lui CATALIN FLUTUR vine la doar cateva zile dupa PERCHEZITIILE DNA Suceava la sediul judetean al PNL si la Consiliul Judetean Botosani. La intrarea in sediul DNA, CATALIN FLUTUR le-a declarat jurnalistilor ca nu are nici o emotie. CATALIN FLUTUR  este suspectat de FAPTE de CORUPTIE.

CATALIN FLUTUR este varul senatorului GHEORGHE FLUTUR, secretar general al fostului PDL, actual co-secretar general al PNL.

Sursa foto: gandul