Un fost puscarias anunta o investitie de 200 de milioane de euro in Bistrita Nasaud

In urma cu doua saptamani, Consiliul Local Bistrita-Bargaului a dat un acord de principiu pentru un proiect care ar aduce in Bistrita-Nasaud nu mai putin de 200 de milioane de euro.

Proiectul presupune construirea unei hidrocentrale in apropierea lacului Colibita, investitia urmand sa fie facuta de catre un om de afaceri cu dubla cetatenie romana si suedeza.

Buzura Costan Vasile a declarat pentru Adevarul ca acest proiect, ar aduce 100 de locuri de munca permanente si aproximativ 500 temporare. Lucrarile ar urma sa inceapa in primavara anului viitor.

“Este o investitie de nivel national. Beneficiul este imens pentru sistemul national. Aceasta hidrocentrala ar putea sustine intreaga Transilvanie. Nu polueaza deloc, nu afecteaza mediul si aduce locuri de munca”, precizeaza Buzura Costan Vasile.

Acesta mai spune ca in spatele investitiei s-ar afla o companie din Scandidavia, care vrea sa ramana anonima inca si care ar avea investitii care s-ar ridica la 2,5 miliarde de euro si in tari precum Albania.

Descurajata de birocratia din Romania, compania scandinava ar fi lasat 200 de milioane de euro pe mana romanului pentru aceasta investitie.

Surpriza vine dupa ce jurnalistii de la Adevarul au descoperit ca, in baza de date a Interpolului, potentialul investitor este un fost puscarias, extradat in 2005 din Germania.

sursa foto: dcnews.ro