Un FRUCT FOARTE POPULAR, MEDICAMENTUL MINUNE pentru TRATAREA HIV si a HEPATITEI C

Oamenii de stiinta au creat un MEDICAMENT-MINUNE dintr-un FRUCT BANAL, care poate anihila mai multe virusuri, inclusiv al HEPATITEI C, GRIPEI si HIV/SIDA, relateaza site-ul doctorulzilei.

Medicamentul este facut dintr-o proteina extrasa din banane, numita ”BanLec” si cercetatorii cred ca poate deveni vital pentru tratarea unora dintre cele mai periculoase boli.

Prima data a fost descoperit acum cinci ani si era considerat un potential tratament pentru SIDA. Problema a fost atunci ca dadea niste efecte secundare foarte urate, insa acum cercetatorii au gasit o cale sa il imbunatateasca si sa evite efectele secundare.

Modul de actiune al BanLec este sa se lipeasca de moleculelor de zahar care se gasesc pe suprafata unora dintre cele mai periculoase virusuri. Odata ce medicamentul a izolat virusul, acesta devine inofensiv si poate fi usor distrus de sistemul imunitar.

CITESTE SI: A FOST CREAT UN NOU MEDICAMENT MULT MAI EFICIENT IMPOTRIVA ALZHEIMER

In testele pe soareci, noul BanLec, denumit H84T a reusit, cu usurinta sa previna gripa, fara sa produca inflamatie, asa cum facea prima varianta a medicamentului. A avut acelasi efect si impotriva virusului HIV si al hepatitei C.

Cercetatorii cred ca medicamentul ar putea trata si Ebola, odata ce toate virusurile sunt acoperite de aceleasi molecule de zahar de care se lipeste BanLec.

Vestea proasta e ca oricate banane ai manca, nu vor avea niciun efect, pentru ca proteina extrasa din ele este modificata pentru a trata bolile.
Dr David Markovitz, profesor de medicina la Universitatea Michigan si autorul lucrarii, publicate in revista Cell, a spus: ”Suntem foarte incantati de descoperire, insa va fi nevoie de mai multe teste, pentru a demonstra eficacitatea medicamentului”.

Sursa foto: doctorulzilei