“Un GEST pentru o VIATA”, campanie pentru reducerea MORTALITATII INFANTILE

Salvati Copiii Romania a a anuntat luni lansarea campaniei “Un GEST pentru o VIATA”, prin care va promova in randul publicului larg numarul de donatii prin SMS 8833.

Campania este menita sa sustina Programul national de reducere a MORTALITATII INFANTILE, pentru modernizarea maternitatilor si a sectiilor de nou-nascuti, precum si pentru oferirea de suport parental.

Initiativa de acum vine in continuarea campaniei de strangere de fonduri “Bun venit pe lume!”, gratie careia, in doar doi ani (2012-2014), organizatia a reusit sa echipeze cu aparate vitale 54 de sectii de nou-nascuti din 33 de judete ale tarii, acordand, astfel, o sansa la viata pentru peste 10.000 de nou-nascuti. In cadrul campaniei “Un GEST pentru o VIATA”, organizatia strange fonduri pentru 15 maternitati din Bucuresti, Arges, Brasov, Caras-Severin, Constanta, Dolj, Hunedoara, Iasi, Mures, Neamt, Suceava, Timis si Vaslui.

Citeste si: ROMANIA, tara europeana in care este cel mai rau sa fii MAMA

Potrivit Salvati Copiii Romania, cifrele oficiale demonstreaza o imbunatatire a situatiei. Astfel, la trei ani de la demararea campaniei, rata mortalitatii a scazut de la 10,1 la mie la 8,5 la mie – asadar, o scadere importanta, de aproape 1.000 de decese in cifre absolute. Chiar si asa, in continuare, in Romania, un copil mai mic de un an moare la fiecare cinci ore, iar tara noastra se situeaza in continuare pe primul loc in clasamentul ratei MORTALITATII INFANTILE (pentru comparatie, media europeana este de 4 la mie). Principala cauza de MORTALITATE INFANTILA a devenit prematuritatea, care inregistreaza o crestere semnificativa in aproape toate tarile lumii. Copiii prematuri au mai mari sanse de supravietuire acum, decat aveau in 1990, dar aceasta depinde de ingrijirile pe care le primesc inainte de a se naste si in primele ore de viata. Conform estimarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 90 la suta dintre copiii prematuri sau extrem prematuri (sub 32 de saptamani) supravietuiesc in tarile dezvoltate, iar in regiunile slab dezvoltate 90 la suta din acesti copii mor.

Citeste si: SALVATI COPIII: Reducerea bugetului pentru ingrijirea nou-nascutilor prematuri va creste DECESELE in maternitati

“Intram in cel de-al treilea an al campaniei de reducere a MORTALITATII INFANTILE, intitulata anul acesta «Un GEST pentru o VIATA». Este cea mai importanta campanie de strangere de fonduri derulata de Salvati Copiii si, poate, cea care are cel mai important impact la nivelul societatii. Multa lume nu intelege de ce este atat de important sa doneze sume atat de mici, cum este acest SMS la 8833, in valoare de doar doi euro. Ii asiguram ca, multiplicat, acest gest aproape simbolic chiar contribuie la salvarea unor vieti. Fara sprijinul persoanelor care cred in cauza noastra, nu ne putem indeplini obiectivul de a moderniza toate sectiile de nou-nascuti echipate precar, cu aparatura veche de zeci de ani, si care sunt, in momentul acesta, mai numeroase decat cele care functioneaza decent”, a declarat Gabriela Alexandrescu, presedintele executiv al Organizatiei Salvati Copiii.  

Sursa foto: b365.ro