Un grup bancar sud-coreean lansează platforma de verificare a ID-urilor bazată pe Blockchain

Un grup de bănci comerciale sud-coreene va lansa în iulie 2018 o platformă de verificare a identității clientului bazată pe blockchain, informează Coreea JoongAng Daily.

Potrivit raportului, Federația Coreeană a Băncilor (KFB) va lansa sistemul de verificare a identității “BankSign”, care va fi utilizat atât în ​​sistemul bancar online, cât și în cel mobil. Potrivit Coreei JoongAng Daily, mișcarea intenționează să înlocuiască sistemul de verificare public vechi de 20 de ani, care este recunoscut pentru complexitatea și ineficiența sa.

Park Chang-ok, managerul departamentului de servicii de depozit și sisteme de plăți de la KFB, a explicat că noua aplicație blockchain  a băncilor va oferi o serie de opțiuni pentru a verifica ID-urile clienților, “nu doar sistemul public de certificare”.

Citeste și: ATAC MASIV AL HACKERILOR PE PIAȚA CRYPTO MONEDELOR. BITCOIN ESTE ÎN CĂDERE LIBERĂ

Potrivit raportului, dezvoltarea inițiativei BankSign a fost inițiată imediat după lansarea de către KFB a unui consorțiu care a explorat oportunitățile de aplicații de tip blockchain în sectorul bancar local în noiembrie 2017. Platforma BankSign se bazează pe Nexledger, un instrument de gestionare a tranzacțiilor private, dezvoltat de filiala Samsung, Samsung SDS.

Săptămâna trecută, Samsung SDS a anunțat lansarea propriei platforme Nexfinance destinată afacerilor legate de finanțe.