Un grup de cetateni romani au fost repatriati, la cerere, din Siria

Un grup de 5 cetateni romani si 3 membri de familie, cetateni sirieni, au fost repatriati, la cerere, miercuri, din Siria, prin Liban, informeaza MAE, care precizeaza ca, de la inceputul conflictelor din Siria, Ambasada de la Damasc a repatriat, prin proceduri proprii, peste 500 cetateni romani.

Grupul de cetateni a fost asistat, spre frontiera libanezo-siriana, de o echipa a Ambasadei Romaniei in Liban si de Ambasadorul Romaniei la Damasc.

“Ambasada Romaniei la Damasc a asigurat demersurile pentru efectuarea transportului pe calea rutiera Damasc – Aeroportul Rafic Hariri din Beirut. Ambasada Romaniei din Liban a oferit cetatenilor romani sprijin si asistenta consulara si a intreprins demersurile necesare pe langa autoritatile libaneze pentru desfasurarea in bune conditii a formalitatilor tehnice”, informeaza MAE.

Citeste si: Sase romani, victime ale traficului de persoane, repatriati din Portugalia 

De la inceputul conflictelor din Siria, Ambasada Romaniei la Damasc a repatriat, prin proceduri proprii, peste 500 cetateni romani.

Ministerul Afacerilor Externe reitereaza apelul catre toti cetatenii romani, care se afla pe teritoriul Siriei, de a parasi in regim de urgenta acest stat. O linie telefonica din cadrul Departamentului Consular a fost pusa la dispozitia cetatenilor romani afectati de actuala situatie din Siria (tel: +40.21.319.21.37).

Sursa foto: realitatea.net