Un grup de state ale UE, inclusiv Germania, insista pentru extinderea controalelor la granita in Schengen

Un grup de state ale Uniunii Europene (UE), inclusiv Germania, insista pentru extinderea controalelor la granita in spatiul Schengen pentru a ajuta la gestionarea crizei migratiei in Europa, relateaza sambata agentia Reuters, citata de Agerpres.

Potrivit unui articol ce va aparea duminica in cotidianul Welt am Sonntag, Austria, Belgia, Suedia si Danemarca se afla, de asemenea, printre statele care fac presiuni pentru extinderea controalelor la anumite granite in spatiul Schengen. 

Initiativa va fi discutata la o reuniune a ministrilor de interne din tarile UE care va avea loc luni la Amsterdam, precizeaza publicatia. 

CITESTE SI: FMI: Criza imigrantilor poate conduce la DESTRAMAREA Spatiului SCHENGEN

Daca va fi aprobata, masura ii va permite Germaniei sa-si prelungeasca controalele la frontiera, care urmau sa expire in mai, cu inca un an, un an si jumatate. 

Peste un milion de persoane au sosit in Europa in 2015, majoritatea refugiati din cauza razboiului si a saraciei din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, si exista putine indicii ca afluxul de migranti va scadea. 

CITESTE SI: Intalnire a ministrilor de Interne din state UE pentru discutii privind tema verificarilor in interiorul SCHENGEN

Sase tari membre ale Schengen, inclusiv Germania, si alte patru membre ale UE, au reintrodus temporar controalele la frontiera in Schengen. 

Sursa foto: aktual24