Un hacker a furat 54.200 de monede Ethereum de la bursa de schimb Gate.io

Bursa de schimb a crypto monedelor Gate.io a confirmat că a pierdut aproximativ 30.000 de euro în valoare de 220.000 de monede Ethereum Classic – în timpul manipulării continue a rețelei de blockchain a proiectului.

Bursa a confirmat marți că Ethereum Classic blockchain a fost sub atac de 51% – în care o singură entitate preia controlul asupra mai mult de jumătate din puterea hash a rețelei, care îi permite să își rescrie istoria tranzacțiilor și monedele dublate – și a identificat trei conturi atacatoare.

“S-a întâmplat pe 7 ianuarie timp de aproximativ 4 ore”, a declarat Gate.io într-un post pe blog. “Toate tranzacțiile au fost confirmate în mod normal în blockchain-ul ETC și au devenit invalide după răsturnarea blockchainului.” La momentul transferurilor, rata ETC / USD fluctuase între 4,90 și 5,25 dolari, potrivit datelor disponibile pe CoinMarketCap.com.

Citeste si:  FONDATORUL ROMÂN AL UNEI FIRME DE TRANZACŢII CU BITCOIN VA FI EXTRĂDAT ÎN SUA. DECIZIA E DEFINITIVĂ

“Cenzorul Gate.io a blocat tranzacțiile atacatorului la început și le-a trimis la examenul manual”, a explicat Gate.io. “Din păcate, în timpul atacului de 51%, toate tranzacțiile păreau valide și confirmate bine pe blockchain. Examinatorul a trecut tranzacțiile. A cauzat o pierdere de 40 mii ETC din cauza acestui atac. Gate.io va prelua toate pierderile pentru utilizatori. “

Furturi în valoare de 1 milion de dolari

Coinbase, schimbul de crypto monede din SUA care a semnalat primul atac în fața presei, a scos la iveală faptul că atacatorii încă exploatează rețeaua Ethereum Classic și au sifonat 219.500 de monede ETC în valoare de peste un milion de dolari. Blockscout, un explorator Ethereum Classic blockchain, a confirmat atacurile de reorganizare. Pe date, o tranzacție care conținea 26.000 ETC a fost folosită pentru prima oară în timpul exploatării blockchainului numărul 7261492; aceeași tranzacție a fost remarcată din nou la numărul blockchainului 7261497.

Aproape toate schimburile au întrerupt depozitele și retragerile ETC, dar niciuna dintre aceștia – cu excepția Gate.io – a raportat pierderi. Situația conduce la un scenariu prin care atacatorii țin toate ETC furate fără opțiuni de lichidare a acestora pentru moneda fiat. În mod ideal, ar trebui să conducă la o acțiune de preț plat înainte ca echipa Ethereum Classic să vină cu o soluție pentru a abroga în întregime atacul.

Ethereum Classic răspunde

Dezvoltatorul Ethereum Classic, Donald McIntyre, a recunoscut că se uită la un manual de 51% și un dublu consum – un aviz care a fost respins de Cody Burns, un alt coleg de dezvoltare ETC, care credea că există mai mult spațiu pentru investigație.

“Pentru a fi clar, nu facem nici o încercare de a ascunde sau de a reduce evenimentele recente”, a declarat grupul într-un răspuns oficial. “Faptele sunt fapte și, pe măsură ce situația se dezvoltă, vom obține în curând o imagine completă a ceea ce a avut loc. Linzhi testează ASICS. Coinbase a raportat cheltuieli duble; ambele pot fi adevărate. “

Echipa a ridicat ulterior tacticile de prevenire prin solicitarea de schimburi pentru a-si creste timpul de confirmare a blockchainului.