Un IMIGRANT MAROCAN a MURIT intr-o VALIZA cand incerca sa ajunga in SPANIA

Un barbat din MAROC a murit SUFOCAT INTR-O VALIZA in timp ce fratele sau incerca sa il introduca pe ascuns in SPANIA in portbagajul masinii sale, anunta guvernul spaniol, potrivit BBC.

Barbatul, in varsta de 27 ani, era la bordul unui bac care pleca din orasul MELILLA, o enclava a Spaniei in nordul Africii, cu destinatia ALMERIA, din Spania continentala. Fratele sau, cu pasaport francez, a fost acuzat de UCIDERE DIN CULPA.

Tot duminica patru imigranti au murit incercand sa INOATE catre cealalta enclava spaniola din nordul Africii, CEUTA. Alti trei au fost salvati, potrivit Ministrului marocan al Internelor. 

CITESTE SI: FRANTA si MAREA BRITANIE anunta ca fac din PROBLEMA IMIGRANTILOR o prioritate absoluta

In mai, un baiat de opt ani din Coasta de Fildes a fost descoperit intr-o valiza cand incerca sa treaca la un punct de securitate din Ceuta. Povestea baiatului a fost una fericita, el fiind reunit cu mama lui, care traia legl in Spania.

Organizatia pentru Drepturile Omului declara ca cel putin 4.300 de persoane au intrat ilegal in cele doua enclave spaniole din nordul Africii in 2013, fata de 2.804 in anul dinainte. In februarie anul trecut sute de imigranti au sarit in acelasi timp gardul granitei din Melilla, peste o suta reusind sa intre in enclava spaniola. 

Sursa foto: bbc