Un interlop cunoscut și fiul său, ridicați de mascați de la Cupa României la box

Un interlop din Iași și fiul său au fost ridicați de polițiști din Sala Sporturilor din Iași, în timpul Cupei României la box. Cu o zi înainte, bărbatul sărise la bătaie la unul dintre arbitri, după ce fiul său a pierdut un meci, o etapa anterioară a competiției, informează Mediafax.
 
Scandalul a pornit după ce fiului lui Viorel Oarză, Robert, a pierdut un meci din cadrul Cupei României la Box, la o etapă care s-a desfășurat la Iași. Bărbatul, un cunoscut interlop ieșean, s-a supărat pe arbitru, după ce l-au declarat învins pe fiul său. Oarză a intrat în ring și a vrut să bată un arbitru. Victima a depus plângere la Poliție, iar la etapa de la Iași, Robert Oarză și fiul său au fost ridicați de polițiștii de la Serviciul de Acțiuni Speciale.

Vasile Cîtea, președintele Federației Române de Box, a fost cel care a sunat la 112 și a anunțat că a avut loc un incident și pentru a preveni situația în care conflictul ia amploare a cerut sprijin de la Jandarmi și de la Poliție. Când au ajuns acolo forțele de ordine, cei care provocaseră scandalul, Viorel și Robert Oarză, plecaseră.

A doua zi, la următoarea etapă a Cupei, polițiștii au revenit. Între timp, unul dintre arbitrii a depus plângere pentru amenințare. Viorel Oarză a fost ridicat din fața Sălii Sporturilor, iar fiul său din hol. „La data de 29 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași, cu spirijinul luptatorilor SAS Iași, au pus în aplicare două mandate de aducere, emise pe numele unui tânăr și unui bărbat de 44 de ani. În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul și bărbatul cercetați pentru amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, iar ulterior față de tânăr a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, Ioana Bîlea.

Viorel Oarza este cercetat și într-un dosar penal pentru incendiere și distrugere, după ce a dat foc unei mașini de lux. De asemenea, acesta este cunoscut și pentru că a condus în Italia o rețea de trafic de persoane.

Sursa foto: adevarul