Un italian a gasit o metoda ingenioasa de a face bani, desi este somer

Un italian care a ramas somer a gasit o metoda pentru a castiga totusi bani dupa ce nimeni nu a vrut sa il angajeze.

Un italian in varsta de 42 de ani ramas fara serviciu, dupa ce firma la care lucra s-a inchis, a gasit o modalitate originala de a castiga suficienti bani pentru a se intretine: el isi ofera serviciile de stat la cozi in schimbul a 10 euro pe ora, scrie ziare.com. Autointitulat “omul rabdator”, Giovanni Cafaro este originar din sudul Italiei, dar traieste de 12 ani in Milano. El si-a pierdut locul de munca vara trecuta, dupa ce fabrica de confectii la care lucra a fost inchisa. De atunci, a trimis peste 500 de CV-uri, primind in schimb mai putin de 10 raspunsuri, scrie The Guardian.”Birocratia din Italia este ucigatoare”, afirma barbatul care s-a gandit astfel sa-i scuteasca pe oameni de la orele in sir de stat la coada in locuri precum bancile sau posta. El este disponibil sapte zile din sapte si spune ca deja “se simte ca acasa” atunci cand asteapta la coada oficiului de plata a taxelor.

Citeste si: Oferte de ucenicie in Marea Britanie pentru somerii din Romania 

De la lansarea serviciului, italianul spune ca cererea de pe piata a crescut simtitor, fiind solicitat si in alte zone ale tarii. “Am primit telefoane din Rimini, Spezia si Napoli. Daca totul decurge bine va trebui sa-mi deschid o agentie”, afirma el, mai in gluma, mai in serios.

Barbatul sustine ca sunt zile in care castiga chiar si 80 de euro, dar ca media vanitului sau zilnic este de 50 de euro. Insa, somerul care sta la coada in locul altora spune ca este multumit cu venitul pe care il realizeaza, de aproximativ 1500 de euro, dat fiind faptul ca nu si-a gasit un serviciu cu acte in regula.

Sursa foto: libertateamea.ro