Un jucător de la Manchester United a fost decorat de Regina Elisabeta a II-a

Marcus Rashford (foto interior), atacantul lui Manchester United, a fost decorat, vineri, de Regina Elisabeta a II-a pentru acţiunea sa împotriva sărăciei infantile pe durata pandemiei de Covid-19.

Marcus Rashford a fost decorat cu distincţia de Membru al ordinului Imperiului Britanic (MBE). La presiunile fotbalistului, guvernul de la Londra a decis în luna iunie să prelungească în cursul verii un program de acordare de mese gratuite copiilor defavorizaţi, ce fusese instituit în timpul închiderii şcolilor.

Boris Johnson anunţase iniţial suspendarea tichetelor de masă pentru copiii proveniţi din familii modeste, în ciuda solicitării adresate în acest sens de atacantul Marcus Rashford. Marcus Rashford a lansat o campanie pe Twitter şi pe reţelele sociale la începutul lunii aprilie, strângând 134.000 de lire sterline, sumă pe care a rotunjit-o la 400.000 de lire din propriul buzunar.

Marcus Rashford şi-a îndeplinit obiectivul de a finanţa trei milioane de porţii de mâncare până la finalul lunii iunie, în urma donaţiilor alimentare şi financiare, care au atins o valoare de 20 de milioane de lire sterline (22,3 milioane euro).

Sursa foto: sport