Un JUDECATOR refuza sa isi dea DEMISIA desi a depasit cu 25 de ani VARSTA PENSIONARII

CARLOS FAYT, un JUDECATOR argentinian in varsta de 97 de ani, refuza sa isi paraseasca functia, chiar daca are probleme in a-si recunoaste unii dintre asistenti si are nevoie de ajutor pentru a se deplasa.

CARLOS FAYT continua sa isi apere locul la Curtea Suprema in ciuda intrebarilor venite de la guvern cu privire la capacitatea sa fizica si psihica. Tocmai prin prisma varstei si infirmatatii sale, CARLOS FAYT il face pe un judecator american de 82 de ani, Ruth Bader Ginsburg, sa para un “pui de primavara”, noteaza jurnalistii de la The Guardian.

CITESTE SI: ELICOPTERE PRABUSITE in ARGENTINA: ZECE MORTI printre care si doi campioni olimpici francezi 

CARLOS FAYT  este in centrul atentiei, mai ales ca in octombrie in ARGENTINA au loc alegeri prezidentiale. La inceputul acestei saptamani, o comisie speciala, dominata de partidul de guvernamant si aliatii sai, a anuntat ca va organiza audieri pentru a evalua sanatatea lui CARLOS FAYT.

Semnele de intrebare au inceput sa apara dupa ce judecatorul nu s-a prezentat la o intalnire foarte importanta din aprilie, pentru realegerea sefului Justitiei, Ricardo Lorenzetti. Apoi, cel mai cunoscut jurnalist din tara, Horacio Verbitsky, a anuntat ca FAYT  nu si-a recunoscut o parte dintre asistenti.

CITESTE SI: Presedinta Argentinei, acuzata de ingradirea justitiei 

Dupa ce JUDECATORUL CARLOS FAYT a ratat, de asemenea, alte intalniri cheie, cei cu functii superioare au inceput sa isi puna intrebari cu privire la capacitatea sa. Acestia au sustinut ca CARLOS FAYT este un exemplu prost pentru societate si ca trebuie sa respecte legea, care spune ca judecatorii trebuie sa se pensioneze la 75 de ani sau sa primeasca o data la cinci ani aprobare de la Senat pentru a-si continua munca.

Sursa foto: the guardian