Un jurnalist cunoscut i-a jignit pe români și a făcut comentarii xenofobe, în direct la TV! Video

Cel mai cunoscut jurnalist de sport din Mexic, José Ramón Fernández (foto, în dreapta), a făcut în direct la postul ESPN Deportes o serie de comentarii xenofobe și afirmații jignitoare la adresa românilor după scandalul de rasism declanșat de arbitrul Sebastian Colțescu la partida dintre PSG și Istanbul Bașakșehir din Liga Campionilor.

José Ramón Fernández a făcut o serie de afirmații șocante și gesturi nepotrivite aprobat permanent de moderatorul emisiunii care ar fi trebuit, în mod normal, să intervină.

Moderatorul: ”Dacă e să îi identifici pe jucători după culoare, atunci identifică-i pe toți. Unul e alb, altul e galben, altul e verde, altul e roșu.”

José Ramón Fernández: ”E dureros. Sunt unii oameni, de exemplu românii… Sunt oameni foarte încuiați, îndepărtați de blocul central european. Ei gândesc la fel cum o făceau în trecut. E greu cu ei”.

Moderatorul: ”Da, sunt de acord. Am înțeles că arbitrul a zis, referitor la Webo, că ‘ăla negru trebuie eliminat’. Mi se pare grav. E vorba despre educație, dar să auzi așa ceva de la un arbitru internațional UEFA?”, a spus el.

”Da, românii…”, a replicat José Ramón Fernández făcând o grimasă care indică desconsiderația acestuia față de români.

Sursa foto: captură video