Un LABORATOR pentru diagnosticarea precoce si monitorizarea CANCERULUI DE SANGE a fost inaugurat la Institutul Fundeni

Institutul Clinic Fundeni din Bucuresti are, de joi, un LABORATOR de referinta pentru diagnosticarea precoce si monitorizarea cazurilor de CANCER DE SANGE, printr-un proiect ce a presupus dezvoltarea infrastructurii de depistare a bolii si dotarea cu echipamente performante.

“Suntem bucurosi ca am finalizat acest demers, impreuna cu partenerii de proiect. Investitia este una importanta si contribuie major la managementul afectiunilor hemato-oncologice in cadrul institutului, totul in beneficiul pacientilor care se confrunta cu astfel de probleme”, a declarat managerul Institutului Clinic Fundeni, dr. Carmen Orban.

Citeste si: CENTRELE DE TRANSFUZIE, luate cu ASALT de persoanele care doresc sa DONEZE SANGE

Institutul Clinic Fundeni a devenit, astfel, unitate de referinta in diagnosticarea si monitorizarea cazurilor de Cancer De Sange la adulti si copii, prin realizarea de analize performante.

Laboratorul a fost amenajat in cadrul programului “Energie pentru o sansa la viata”, derulat din octombrie 2013 impreuna cu GDF SUEZ Energy Romania, care a asigurat un suport financiar de 375.000 de euro, si cu sprijinul Asociatiei Daruieste Viata.

Prof. dr. Daniel Coriu, seful Clinicii Hematologie si Transplant Medular de la Fundeni, a precizat ca, datorita investitiilor facute, numarul analizelor care pot fi facute anual creste de la 700 la aproximativ 2.500.

Citeste si: Trei SPITALE REGIONALE vor fi construite exclusiv cu FONDURI EUROPENE

La randul sau, presedintele Asociatiei Daruieste Viata, Carmen Uscatu, a spus ca investitia in LABORATOR va permite medicilor hemato-oncologi de la alte spitale din tara, care nu au aceasta aparatura, sa trimita la Fundeni probele de sange ale pacientilor, pentru o diagnosticare corecta si in profunzime.

Noul LABORATOR de la Fundeni a fost inaugurat joi, cand institutul implineste 55 de ani de functionare.

Sursa foto: gandul.info