Un marinar din Galati a murit in Dunare dupa ce a cazut de pe o barja a remorcherului Orastie

Tragedie pe Dunare. Un marinar in varsta de 53 de ani, din Galati, a murit azi-noapte dupa ce s-a impiedicat si a cazut in Dunare de pe o barja ancorata in Portul Orsova, transmit televiziunile de stiri.

Marinarul a fost scos la mal de alti marinari si de catre poltisti de frontiera, insa din pacate nu s-a mai putut face nimic pentru viata lui. Marinarul, in varsta de 53 de ani, din Galati, a cazut in Dunare de pe o barja a remorcherului “Orastie”, ancorat in Portul Orsova.

Potrivit primelor informatii, marinarul a murit in urma socului hipotermic la contactul cu apa rece. Alti doi colegi marinari de pe barja si un politist de frontiera care se afla in zona au sarit in apa si au incercat sa il salveze.

“Am gasit un om in Dunare, am sarit sa-l scot afara si l-am masat pana au venit colegii de la SMURD. Era un marinar care incerca sa-l scoata la mal si impreuna cu un alt marinar am sarit sa-l ajutam fiindca era epuizat. Cazuse de pe slep. Am vazut ca nu mai avea puls”, a declarat agentul sef adjunct Sebastian Sarbu din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Orsova.

La locul incidentului a intervenit si un echipaj SMURD, care timp de aproape 50 de minute a incercat sa-l resusciteze, insa fara niciun rezultat. Trupul neinsufletit a fost transportat la Medicina Legala, iar politistii au deschis o ancheta in acest caz.

Citeste si: O banca din Bacau a fost jefuita