Un MEDIC MILITAR, trimis in judecata pentru CORUPTIE

Medicul militar Iancu Mocanu, sef al sectiei Chirurgie Cardiovasculara II de la Centrul Clinic de Urgenta de Boli Cardiovasculare al Armatei “Vasile Candea”, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru savarsirea a trei infractiuni de luare de mita.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in perioada august-septembrie 2013, col. dr. Iancu Mocanu a pretins ori a primit sumele de 3.100 lei, 4.500 lei si 7.000 lei de la trei denuntatori sau in prezenta acestora in scopul indeplinirii unor acte privitoare la indatoririle sale de serviciu, respectiv investigarea medicala si efectuarea interventiilor chirurgicale asupra unor pacienti.

Citeste si: Un OLANDEZ este acuzat ca a dat MITA unor functionari de la Ministerul Sanatatii pentru ca firma sa sa castige licitatii

In vederea confiscarii, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra sumei de bani identificate asupra medicului cu prilejul constatarii in procedura flagranta a unei alte infractiuni de luare de mita, pentru care Iancu Mocanu a fost deja trimis in judecata in octombrie 2013.

Citeste si: CARAS SEVERIN: Sechestru pe averea medicilor SPAGARI

Dosarul a fost inaintat Tribunalului Militar Bucuresti.

Sursa foto: ziuanews.ro