Un medic norvegian s-a vindecat de Ebola, anunta organizatia Médecins Sans Frontières

Organizatia Médecins Sans Frontières anunta vindecarea unui medic norvegian infectat cu Ebola. Medicul norvegian contractase virusul Ebola in timpul unei misiuni in Sierra Leone, iar anuntul privind vindecarea acestuia a fost facut luni de filiala norvegiana a organizatiei Médecins Sans Frontières (MSF), transmit agentiile de presa internationale.

“Suntem foarte bucurosi sa aflam despre colega noastra ca s-a vindecat”, a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al MSF Norvegia, Jonas Haagensen.

Chiar inainte de acest anunt, spitalul universitar din Oslo a declarat ca pacienta va fi externata din sectia speciala rezervata celor contaminati, unde a fost internata de la repatrierea sa din Sierra Leone, la 7 octombrie.

“Este o veste foarte buna”, a subliniat Haagensen.

Citeste si: Un angajat ONU bolnav de Ebola a murit in Sierra Leone

El nu a vrut sa ofere detalii, in asteptarea unei conferinte de presa prevazute de autoritatile spitalicesti si MSF Norvegia la ora 17.00 (18.00 ora Romaniei).

Natura tratamentului administrat norvegienei in varsta de 30 de ani nu este cunoscuta in acest moment.

In urma cu o saptamana, echipa medicala care o trateaza a declarat ca femeia este in stare “stationara cu semne de ameliorare”.

Febra hemoragica Ebola a provocat peste 4.500 de morti, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Citeste si: Masuri extreme in SUA: 800 de pasageri care au calatorit cu asistenta bolnava de Ebola, chemati la CDC