Un membru CNA catre Lavinia Sandru: Rugamintea mea ar fi sa pronuntati corect la televizor “Scrisoarea a III-a”

Un membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Radu Calin Cristea, a rugat-o, marti, pe Lavinia Sandru, realizatoare la Realitatea TV, sa pronunte corect titlul poemului “Scrisoarea a III-a”, de Mihai Eminescu, daca va decide sa il mai recite in viitor la televiziunea de stiri.

“Ati avut harnicia si tenacitatea de a transmite de prin vara anului trecut mesaje extrem de magulitoare la adresa mea (…) Eu voi face (comentarii, n.r.) intr-un mod civilizat si avand legea in mana”, i-a spus membrul CNA Radu Calin Cristea, in sedinta CNA de marti, Laviniei Sandru, care este realizatoare TV la Realitatea TV si reprezentanta acestei televiziuni la sedintele Consiliului.

Radu Calin Cristea a mai spus ca in legislatia audiovizualului exista prevederi care le impun televiziunilor sa foloseasca in mod corect limba romana.

“Rugamintea catre doamna Sandru este una modesta si poate sugera felul cordial in care inteleg sa raspund provocarilor dumneavoastra. Rugamintea ar fi legata de cultivarea limbii romane. V-am ascultat pe 15 ianuarie recitand un poem de Marin Sorescu despre poetul national, daca nu gresesc. Rugamintea mea ar fi, daca veti mai recita pe viitor, sa spuneti corect «Scrisoarea a III-a» si nu «Scrisoarea trei»”, a spus Radu Calin Cristea.

La randul sau, Lavinia Sandru a raspuns: “Asa m-a invatat profesoara mea de limba si literatura romana, m-a invatat ca asa se spune, «Scrisoarea III (trei)». Acum va trebui sa o invitam si pe ea aici si sa discutam despre cum se zice de fapt titlul acestei superbe poezii de Mihai Eminescu. Dati-mi voie sa o invit la urmatoarea sedinta CNA”.

Discutiile intre Radu Calin Cristea si Lavinia sandru au descretit fruntile participantilor la sedinta CNA de marti, care au fost la randul lor invitati sa ia parte la o eventuala “dezbatere” care ar putea avea loc pe tema pronuntiei corecte a titlului poemului lui Mihai Eminescu.