Un miliardar vrea sa ii faca nemuritori pe oameni

Un miliardar rus are un plan de domeniul fantasticului prin care vrea sa-i faca, pana in anul 2045, pe toti oamenii nemuritori.

Miliardarul Dmitry Itskov, 32 ani, a demarat un proiect, intitulat Avatar, prin care spera sa ii transforme pe oamenii din intreaga lume din muritori in nemuritori.

Proiectul sau se va desfasura in trei etape si la el vor lucra cei mai buni cercetatori si oameni de stiinta din lume, acestia intalninudu-se deja cu rusul. Miliardarul le-a propus sa faca parte din programul prin care oamenii din viitor sa poata locui intr-un corp artificial, condus de creier, care va ramane pentru totdeauna viu.

Practic, planul rusului este urmatorul: in viitor, oamenii vor fi inlocuiti de “holograme purtatoare”, iar in ele vor fi implantate constiinta si inteligenta umana.

Miliardarul vrea ca pana in 2020, la finalul primei faze a muncii sale, sa existe deja roboti care sa fie dirijati cu puterea mintii, in 2025 proiectul sa avanseze pana la punctul in care creierul uman sa fie transplantat intr-oo entitate artificiala, unde functiile sa fie pastrate vii, iar in 2035 rusul spune ca se va realiza preluarea tuturor informatiilor creierului transplantat de catre purtatorul artificial.

Apoi, in 2045, va fi atins apogeul proiectului, atunci cand spera Dmitry Itskov ca noua inteligenta virtuala sa poata controla noile corpuri de tip holograma.