Un milion de aplicatii infectate vor fi in circulatie anul acesta

Compania Trend Micro estieaza ca apoximativ un milion de tablete si telefoane cu Android vor fi infectate anul acesta cu diversi virusi.

Potrivit statisticilor furnizate de Trend Micro, numarul aplicatilor de Android infectate cu malware a crescut in prima jumatate a acestui an cu 350.000, pana la un total de 718.000 estimat pentru luna iunie, scrie go4it.ro. Astfel, urmand tendinta actuala, pragul de un milion aplicatii infectate va fi depasit anul acesta.

Cresterea abrupta observata in ultimele luni se datoreaza interesului crescut aratat de hackeri si escroci pentru exploatarea bazei de utilizatori Android, deveniti din ce in ce mai numerosi. Din statisticile Trend Micro aflam ca 44% dintre cazurile de infectare sunt datorate unor forme comune de malware, usor de identificat si inlaturat pentru programele antivirus si ca printre activitatile favorite ale acestora se numara abonarea utilizatorilor la diverse pagini si servicii fara stirea lor, respectiv trimiterea de mesaje SMS si apelarea unor numere de telefon cu suprataxa, in scopul realizarii de profit.

Alte 24% dintre cazurile de infectare sunt produse de malware mai putin comun, creat pentru a fura date sensibile de pe dispozitivele victimelor, respectiv aplicatii adware ce bombardeaza utilizatorii cu reclame si troieni folositi pentru a facilita descarcarea altor aplicatii infectate.