Un MINISTRU RUS isi cere SCUZE pentru politicile “stupide” ale Guvernului de la Moscova

Un ministru adjunct din RUSIA a generat o polemica, miercuri, publicand pe retelele de socializare scuze pentru POLITICILE “STUPIDE” ale Guvernului, si a afirmat ca acestea vor afecta economia Federatiei Ruse.

“Imi cer scuze fata de toata lumea pentru lucrurile stupide pe care le facem si pentru promisiunile pe care nu le respectam”, a scris adjunctul ministrului Economiei SERGHEI BELIAKOV, pe pagina sa de Facebook.

“Lucrurile stupide” la care se refera sunt decizia de saptamana aceasta de a transfera fondurile destinate platii pensiilor catre alte scopuri, prelungind astfel un moratoriu de anul trecut, care permite ca o parte din banii destinati pensiilor viitoare sa fie investiti in economie.

CITESTE SI: RUSIA A LIMITAT IMPORTURILE DE CARNE DE VITA DIN ROMANIA 

Aceasta decizie a fost criticata si calificata drept o tentativa de a umple golurile din buget pe cheltuiala viitorilor pensionari. Presedintele VLADIMIR PUTIN a negat ca fondurile ar fi fost confiscate, dar ministrul Finantelor, ANTON SILUANOV, a declarat ca banii au fost utilizati pentru masuri de lupta contra crizei si pentru dezvoltarea Crimeei, anexata de Rusia in martie.

SERGHEI BELIAKOV a mai declarat ca ii este “rusine” pentru aceasta decizie, care va fi “PENALIZANTA pentru ECONOMIE” si INSELATOARE, deoarece Guvernul a promis ca nu va dura decat un an.

CITESTE SI: PUTIN contraataca. Liderul de la Kremlin cere SANCTIUNI impotriva tarilor occidentale 

BELIAKOV a adaugat ca doar si-a exprimat “parerea personala”, precizand ca se va abtine de la alte comentarii, semn al divergentelor din cadrul Guvernului privind maniera in care trebuie sustinuta economia rusa, afectata de sanctiunile occidentale legate de criza din Ucraina.

Sursa foto: bbc.co.ru