Un nou atentat terorist la Volgograd, soldat cu moartea a cel putin 12 persoane. VIDEO

Autoritatile din Rusia au deschis o ancheta pentru “atentat terorist” dupa explozia produsa, luni dimineata, intr-un troleibuz din Volgograd, soldata cu moartea a cel putin 12 persoane si ranirea altor 28, transmite presa rusa.

Atacul de luni s-a produs la o ora de varf pe una dintre cele mai aglomerate strazi ale orasului. Numerosi locuitori, care s-au adunat in spatele cordonului amplasat de politie la locul exploziei sustin ca in troleibuz se aflau multi elevi care mergeau la scoala.

Explozia de luni de la Volgograd vine dupa ce, duminica, un atentat sinucigas produs in gara a provocat deja moartea a 17 persoane. Explozia din troleibuz s-a produs langa o piata. Printre morti se numara si un bebelus de 1 an. Autoritatile ruse sustin ca atacul a fost comis de un terorist sinucigas, potrivit Russia Today.

Echipe de psihologi au fost trimise in Volgograd, in conditiile in care locuitorii sunt panicati si multi dintre ei refuza sa mai urce in mijloace de transport in comun sau chiar sa mai iasa din case.

Securitatea a fost sporita in toate garile si aeroporturile din Rusia. Moscova se declara extrem de ingrijorata de faptul ca gruparile militante intensifica violentele odata cu apropierea Jocurilor Olimpice de la Soci. 

Explozia a fost atat de puternica incat geamurile cladirilor din jur au fost spulberate. Ministerul pentru Situatii de urgenta a anunat ca pregateste o cursa aeriana catre Volgograd cu echipament medical si cu doctori.

Presedintele Vladimir Putin s-a intalnit cu seful FSB (serviciile de securitate), care l-a pus la curent cu situatia.

Imediat dupa atentatul din troleibuz au aparut pe Twitter mesaje potrivit carora un alt atac ar fi fost comis intr-un tramvai. Informatiile s-au dovedit a fi false.

Foto: Russia Today