Un NOU CENTRU destinat persoanelor cu DIZABILITATI, in Sectorul 6

O NOUA STRUCTURA de asistenta sociala si-a deschis de curand portile in beneficiul persoanelor cu DIZABILITATI in Sectorul 6, au anuntat luni printr-un comunicat reprezentantii Primariei Sectorului 6.

Situat in cartierul Militari, Centrul de Reabilitare si Recuperare Neurologica Uverturii ofera cazare, masa, ingrijire si asistenta specializata pentru  persoanele afectate de tulburari mentale. Cu o capacitate totala de 50 de locuri, centrul are menirea de a prelua cazurile dificile din comunitate si de a incerca pe cat posibil integrarea in societate a celor care care au avut nesansa de a veni pe lume cu un handicap psihic.

Citeste si: Un NOU CENTRU pentru recuperarea si integrarea sociala a COPIILOR CU DIZABILITATI, in Sectorul 6. GALERIE foto

Majoritatea beneficiarilor provin din centre de plasament destinate copiilor cu DIZABILITATI, fiind respinsi de parinti si astfel privati de un mediu familial stimulant, atat de necesar unei evolutii pozitive a starii de sanatate.

Noua structura de asistenta sociala dispune de experienta unui personal calificat, alcatuit din doi medici psihiatri, un generalist, un psiholog, un psihopedagog si sase asistenti sociali. Pe durata unui an si jumatate, toti beneficiarii trec printr-un proces complex de evaluare menit sa determine sansele de recuperare si integrare sociala, potrivit surselor citate.

Citeste si: SALINOTERAPIE GRATUITA pentru persoanele cu probleme de sanatate din Sectorul 6. GALERIE foto

“In scopul stimularii cognitive si a capacitatilor de adaptare si relationare cu alte persoane, beneficiarii sunt implicati in activitati lucrative precum confectionare si decorare obiecte. Un mediu stimulant aparte il ofera mica sera amenajata in curtea complexului, acolo unde beneficiarii au ocazia de a lucra in echipa la plantarea, ingrijirea si recoltarea legumelor ce vor ajunge ulterior, prin indemanarea bucatarilor, chiar in farfuriile lor”, se spune in comunicat.

Pe langa beneficiile stimularii si responsabilizarii persoanelor cu afectiuni psihice, acest sistem promoveaza conceptul de autogospodarire la nivelul structurilor de asistenta sociala, contribuind in mod direct la reducerea cheltuielilor suportate de bugetele locale.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6