Un NOU CENTRU pentru recuperarea si integrarea sociala a COPIILOR CU DIZABILITATI, in Sectorul 6. GALERIE foto

Cu sustinerea Primariei Sectorului 6, COPIII CU DIZABILITATI din comunitate beneficiaza de serviciile unui NOU CENTRU dedicat recuperarii starii de sanatate si integrarii in societate, aua nuntat miercuri reprezentantii institutiei.

Situat pe str. Bascov nr. 14-18, intr-un spatiu special amenajat, NOUL CENTRU ofera terapie psihologica, terapie individuala si de grup, kinetoterapie, logopedie, terapie educationala, stimulare senzoriala, terapie asistata cu animale, sport adaptat, arte combinate, consiliere pentru parinti, grup de suport si fizioterapie. Pentru copiii nedeplasabili, o parte dintre servicii vor fi acordate la domiciliu, prin intermediul echipei mobile care activeaza in cadrul centrului.

Printre dotarile complexului se numara camera senzoriala – un mediu special conceput, menit sa induca modificari ale starii de excitare cu efect stimulator asupra relaxarii, reducerii anxietatii si a durerii (atat fizice, cat si emotionale).

Citeste si: SALINOTERAPIE GRATUITA pentru persoanele cu probleme de sanatate din Sectorul 6. GALERIE foto

Complexul dispune de o echipa multidisciplinara de specialisti: psihologi, psihopedagogi, educatori, logopezi, kinetoterapeuti, asistenti sociali, art-terapeuti, instructori sportivi.

Citeste si: Bucurestenii pot face din nou cumparaturi in PIATA DRUMUL TABEREI II

„Un numar de aproximativ 900 de COPII CU DIZABILITATI din Sectorul 6 vor beneficia de servicii specializate in cadrul acestui NOU CENTRU, ridicat in intregime cu bani de la bugetul local. Astfel, banii contribuabililor se intorc in comunitate si se afla in serviciul celor care au  nevoie de sprijinul nostru. In mod cert, putine structuri de asistenta sociala din Romania ofera gratuit servicii sociale la un asemenea nivel de dotare si profesionalism”, a declarat RARES MANESCU, primarul Sectorului 6.