Un nou concert de MUZICA CORALA ROMANEASCA, la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti

Primaria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6 si Asociatia Corala Symbol, ofera iubitorilor de muzica corala al doilea concert la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, potrivit unui comunicat de presa al institutiei.

“Asociatia Corala Symbol a fost infiintata de catre profesorul Jean Lupu, aducand o nota de unicitate in peisajul muzicii corale romanesti. Obiectivele corului sunt de a populariza, cu predilectie, creatia nationala, laica si religioasa, precum si de a contribui la inaltarea spirituala a comunitatii si la retusarea imaginii despre copiii Romaniei:, se spune in comunicat.

Citeste si: Concert de MUZICA CORALA ROMANEASCA, la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti

Corul Symbol a participat la festivaluri si concursuri, fiind laureat in Grecia, Spania, Franta, Polonia, Macedonia, Republica Moldova.

“Statornic angajati in misiunea de impunere a valorilor cultural–artistice romanesti, Corul Symbol acest «stol de ingeri care zboara intre muzica si Dumnezeu»- numiti asa de catre scriitorul Nicolae Fulga – propune pentru cel de al II-lea concert din seara de 1 iunie, incepand cu orele 17.00, un repertoriu vast prin care sa demonstreze convingator valoarea creatiei romanesti:, se mai arata in text.

Citeste si: Stagiunea “SIMFONII DE VARA”, la a sasea editie

Astfel, toti cei prezenti la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, vor putea asculta lucrari precum Taraselul (Nicolae Lungu), Mama (Ioan D. Chirescu), Albinuta (Eugen Mamot), Da-ne, Doamne soarele (Olguta Lupu), Cati ca voi (Elena Mandru), Clopote astrale (Teodor Zgureanu) sau Chindia (Alexandru Pascanu).