Un nou CONTRACT-CADRU de CALATORIE intre turisti si agentiile de turism

Reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC) si ai Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT) au semnat, joi, in cadrul Targului de Turism al Romaniei, un protocol de colaborare care prevede acordul asupra unui singur CONTRACT-CADRU de CALATORIE cu turistul.

“Acest contract aduce multe beneficii, in sensul ca ofera o siguranta turistului pe ceea ce inseamna serviciile prestate de agentiile de turism si, mai mult decat atat, faptul ca Autoritatea Nationala pentru Turism si ANPC au cazut de acord sa verifice impreuna, dupa aceleasi criterii, contractele de calatorie. Speram sa usuram, astfel, activitatea agentiilor de turism”, a spus vicepresedintele ANT, Mirela Matichescu.

Citeste si: Programul “O SAPTAMANA la MUNTE”, la o noua editie

Problema principala a aparut din faptul ca legislatia privind calatoriile, la nivelul Uniunii Europene, a ramas putin in urma fata de cea referitoare la protectia consumatorilor, spun reprezentantii ANAT.

Citeste si: Romanii incep sa cumpere oferte ieftine pentru vacanta de vara in Turcia sau Grecia inca din octombrie

“Directiva europeana de travel care sta la baza legislatiei privind calatoriile abia acum se modifica. Iata de ce noi am venit in intampinarea acestei nevoi si am construit un contract de calatorie cu turistul care sa puna de acord cele doua directii legislative. Ne-am bucurat de sprijinul colegilor de la ANT si ei au fost cei care ne-au pus de acord cu colegii de la ANPC. Noi dorim un contract-cadru de calatorie cu turistul care sa fie clar, iar membrii nostri sa fie controlati dupa un sistem unitar, indiferent din ce zona a tarii sunt. Atat pentru noi, ca operatori economici, cat si pentru clienti, sa fie foarte clare drepturile si obligatiile pe care le avem”, a precizat presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Lucia Morariu.

Sursa foto: libertatea.ro