UN NOU DIRECTOR GENERAL la CFR SA

DAN COSTESCU a fost numit DIRECTOR GENERAL al Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA, urmand sa preia, in data de 2 martie 2015, conducerea executiva a companiei, se arata intr-un comunicat de presa al acesteia.

DAN COSTESCU (46 ani) a fost numit director general al CFR SA ca urmare a procesului de selectie pentru manager privat, desfasurat in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta nr. 109 din 2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice.

“Experienta profesionala, acumulata in cei peste 20 de ani de activitate in domenii precum management, dezvoltare de afaceri feroviare, conducere si implementare de proiecte, consultanta feroviara, cercetare sau academic, i-a permis lui Dan Costescu ocuparea, pana in prezent, a unor pozitii reprezentative in companii private sau de stat, din Romania si Europa, din domenii precum industrie sau exploatare feroviara”, se spune in comunicat.

Citeste si: DIRECTORUL GENERAL al CFR Marfa a DEMISIONAT din functie

Conform sursei citate, DAN COSTESCU a fost responsabil individual sau in echipe complexe, pentru strategiile de achizitie, restructurare, repozitionare pe piata sau integrare in structura dorita de actionariat, ori autoritatea tutelara a unor companii precum Romvag SA (Romania), Karsdorfer Eisenbahn — KEG/ Cale Ferata Privata (Germania), Autoritatea Feroviara Romana (AFER).

Citeste si: CFR Calatori anunta MODIFICARI in circulatia TRENURILOR

Totodata, DAN COSTESCU a infiintat, dezvoltat si condus companii de inginerie feroviara precum Forschung Mess — und Daten-Technik Zentrum (Germania) si Sistematic Engineering (Romania) si a reprezentant Caile Ferate Romane in Comitetul Director pentru Cercetare Aplicata si Elaborare a Normelor Feroviare Internationale, din cadrul European Railway Research Institute — ERRI (Olanda) — Organismul de Cercetare al UIC.