Un NOU PROIECT al LEGII SECURITATII CIBERNETICE, elaborat de Comisia pentru Comunicatii din Camera Deputatilor

Comisia pentru tehnologia informatiilor si comunicatiilor din Camera a “demarat lucrarile pentru o noua Lege privind securitatea cibernetica a României, dupa ce varianta initiala a legii fost declarata neconstitutionala de Curtea Constitutionala”, se arata intr-un comunicat remis miercuri presei.

“Constienti de importanta fundamentala a acestei legi pentru siguranta nationala, mai ales in contextul international in care amenintarile din spatiu virtual sunt din ce in ce mai complexe si mai frecvente, membrii Comisiei elaboreaza in aceste zile un proiect care va fi transmis spre dezbatere si consultare societatii civile”, se spune in comunicat.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS solicita reanalizarea LEGILOR de tip BIG BROTHER

Comisia precizeaza ca se colaboreaza “intensiv” cu membrii Comisiei pentru aparare din Camera, “cu grupurile de lucru constituite la nivel guvernamental precum si cu ceilalti factori implicati”.

“Astfel, noua lege va respecta indicatiile Curtii Constitutionale, si va include amendamentele formulate de deputati si senatori”, se mai arata in comunicatul semnat de presedintele comisiei, deputatul PSD Vasile Gliga.

Citeste si: Motivarea Curtii Constitutionale la respingerea Legii securitatii cibernetice. Vezi DOCUMENTUL

Sursa foto: radioiasi.ro