Un nou PROTEST al angajatilor de la INSTITUTUL CANTACUZINO

Peste 100 de angajatii de la INSTITUTUL CANTACUZINO au protestat miercuri in curtea unitatii, nemultumiti de faptul ca nu si-au primit integral salariile pe ultimele doua luni.

Astfel, angajatii institutului au primit doar jumatate din salariile pe lunile decembrie si ianuarie. La aceasta situatie s-a ajuns din cauza faptului ca institutul are conturile blocate din cauza datoriilor.

Directorul Adrian Onu, care a condus Institutul Cantacuzino in ultimele luni, a demisionat la inceputul saptamanii, motivand ca nu a fost ajutat de autoritati sa puna unitatea pe linia de plutire.

“Conturile sunt blocate atat de ANAF, cat si de furnizori, furnizori la care avem datorii in urma productiei din 2003. Datoriile finale catre furnizori se ridica undeva la zece milioane. Datoria pentru care avem blocate conturile este de 1,3 milioane”, a spus Adrian Onu.

Citeste si: PROTEST al angajatilor, la INSTITUTUL CANTACUZINO

Angajatii ar trebui ca peste doua zile sa-si primeasca salariile aferente lunii februarie, insa nimeni nu este optimist.

Anul trecut, Guvernul a transferat INSTITUTUL CANTACUZINO din subordinea Ministerului Sanatatii in cea a Ministerului Educatiei, pentru a-l salva de la faliment.

In prezent, la INSTITUTUL CANTACUZINO lucreaza 486 de persoane. INSTITUTUL CANTACUZINO era, pe vremuri, unul dintre cele mai importante institute care producea vaccinuri din Europa. Acum, aici se fac doar analize care confirma gripa si se produce suc de orz.

Citeste si: INSTITUTUL CANTACUZINO, transferat la Ministerul Educatiei

Angajatii de la INSTITUTUL CANTACUZINO au protestat in curtea unitatii si la sfaristul lunii ianuarie, pentru ca au primit doar o parte din lichidarea pentru luna decembrie, dar si pentru ca institutia nu a fost prinsa in bugetul pe 2015 pentru activitatea de sanatate publica.

“Am primit doar 36 la suta din lichidarea pe decembrie, dar mai ales suntem nemultumiti pentru faptul ca Guvernul nu a alocat bani, asa cum obliga legislatia in vigoare, pentru dezvoltarea segmentului care tine de sanatate publica respectiv de strategia nationala de sanatate a Romaniei”, declara atunci liderul de sindicat al institutului, Monica Balteanu.

Sursa foto: bucurestifm.ro