Un nou PROTEST fata de evacuarea MUZEULUI LITERATURII din sediul de pe bulevardul Dacia

Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate (ARCEN) organizeaza, marti, de la ora 19.30, in fata MUZEULUI NATIONAL AL LITERATURII ROMANE (MNLR), evenimentul „Recviem pentru Muzeu”, in contextul in care existenta insitutiei este pusa in pericol.

“Prin acest eveniment, ARCEN ia atitudine fata de decizia Consiliului General al Municipiului Bucuresti de a nu suplimenta bugetul MNLR, fapt ce va duce la evacuarea patrimoniului muzeal din imobilul actual. Intrucat Primaria Capitalei nu ofera o alternativa de relocare, MNLR risca sa fie desfiintat”, se spune intr-un comunicat de presa al asociatiei.

In cadrul evenimentului „Recviem pentru Muzeu”, echipa ARCEN propune lectura publica a unor fragmente reprezentative din operele lui Eugen Ionescu, Emil Cioran, Mircea Eliade si Constantin Noica. Fragmentele care vor fi citite trateaza problematica libertatii, a adevarului, a curajului, a valorilor culturale, compunandu-se intr-un mesaj de care si autoritatile publice ar trebui sa tina cont, potrivit surselor citate.

Citeste si: Un MUZEU dedicat lui CONSTANTIN BRANCUSI va fi infiintat la Craiova

In finalul evenimentului, ARCEN va deschide o petitie adresata Consiliului General al Municipiului Bucuresti si primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, prin care se va solicita luarea unei decizii privind plata chiriei restante pe care MNLR o datoreaza proprietarului de drept al imobilului pana in data de 15 iunie 2014, stabilirea unui contract de inchiriere intre muzeu si proprietarul imobilului din b-dul Dacia nr. 12 sau gasirea unui alt spatiu de functionare pentru MUZEUL NATIONAL AL LITERATURII ROMANE care sa respecte normele privind protectia patrimoniului muzeal, inchiderea institutiei fiind o solutie inacceptabila, dupa cum afirma membrii asociatiei.

Citeste si: TRASEE CULTURALE pietonale prin MAHALAUA MATASARI, la sfarsitul acestei saptamani

“ARCEN considera decizia Consiliului General al Municipiului Bucuresti ca fiind un atac la patrimoniul cultural national, decizie care denota indiferenta si iresponsabilitate”, se mai spune in text.