Proteste în București și în țară față de OUG pentru modificarea legilor Justiției

Un nou protest a fost anunțat, pentru duminică seară, în Piaţa Victoriei din Capitală, începând cu ora 18.00, ca urmare a ordonanţei de urgenţă care modifică legile justiţiei. 
 
Update 2: La ora 20.00 sunt cel puțin 10.000 de persoane în Piața Victoriei. Mai mult decât la alte proteste precedente s-a strigat duminică seara în Piață în favoarea alegerilor anticipate, potrivit corespondentului Digi24 aflat la fața locului. Protestul este pașnic, în continuare sunt restricții de circulație în toată zona Pieței Victoriei. În mod cert, este unul dintre cele mai ample proteste din ultimele luni. 

Update:  Noi proteste au loc duminică seară în Piața Victoriei, din București, dar și în mai multe orașe din țară față de adoptarea ordonanței de urgență care modifică legile justiției. Protestatarii scandează mesaje de susținere a fostului procuror-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, dar și a magistraților. Alte mesaje sunt împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea.

Numărul protestatarilor din Piața Victoriei se apropie de 1.000. Circulația este blocată pe bd. Kiseleff. Se scandează “Kovesi, nu uita, țara e de partea ta!” și “Cinste lor, cinste magistraților”, precum și “Go,go, go, Dragnea la bulău!”Aproape 1.00 de persoane protestează la Cluj Napoca. Proteste mai sunt programate duminică seară la Iași și Sibiu.

Știre inițială

Evenimentul a fost anunțat de Corupţia Ucide, Geeks for Democracy, Iniţiativa România şi Rezistenţa. Filosoful Mihai Şora a anunţat și el că va participa la manifestația de duminică seara, în Piaţa Victoriei, şi îndeamnă la o participare cât mai mare. 

Manifestația vine după ce judecătorii și procuroii au protestat vineri, într-un gest fără precedent, militând pentru independența justiției. Magistrații au anunțat suspendarea activității în perioada următoare.
 
Sursa foto: adevarul