Un nou SCANDAL intre hingheri si iubitorii de animale in Capitala

Un nou scandal intre HINGHERI si IUBITORII DE ANIMALE a avut marti noapte in Capitala. Doua persoane au depus plangeri la Politie.

Cetateanul german Viktor Gebhart si Claudiu Dumitru, membru al Aliantei pentru Combaterea Abuzurilor, au depus plangeri la Sectia 19 Politie, pentru lovire si alte violente, respectiv pentru distrugere, au declarat surse din Politie, citate de Mediafax.

Cei doi sustin ca, impreuna cu o alta persoana, cetatean german, au supravegheat, marti, de la ora 20.00, dintr-un autoturism Skoda Octavia, echipajele de hingheri care ridicau de pe strazi cainii fara stapan. 

Citeste si: RAZVAN BANCESCU, COORDONATOR ASPA, IMPLICAT INTR-UN ACCIDENT RUTIER SI APOI INTR-O BATAIE CU IUBITORII DE ANIMALE

Trei ore mai tarziu, in jurul orei 24.00, in timp ce autoturismul era oprit pe Soseaua Antiaeriana din Sectorul 5 al Capitalei, cei trei ar fi fost atacati de un grup format din aproximativ cinci, sase persoane.

Viktor Gebhart spune ca ar fi fost lovit cu pumnul in fata de unul dintre aresori, in timp ce un altul ar fi spart cu pumnii parbrizul autoturismului in care se afla, au precizat sursele citate.

Politistii fac cercetari pentru tulburarea linistii publice si incearca sa ii identifice pe AGRESORI.

Potrivit surselor citate, AGRESORII nu mergeau cu o masina a echipajelor de hingheri si nici nu purtau insemne din care sa reiasa ca sunt angajati ai Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor.

Citeste si: MOTIVARE CAB: LEGEA CAINILOR FARA STAPAN, IN CONTRADICTIE CU NORMELE PRIVIND CONTRACTELE DE GESTIONARE

In ultima perioada au avut loc mai multe incidente intre HINGHERI si membri ai unor ONG-uri de protectie a animalelor.

In urma incidentelor, reprezentantii municipalitatii, ai ASPA, ai Politiei Locale si oficialii Politiei si Jandarmeriei Capitalei au stabilit, saptamana trecuta, un mod de informare si de operare, care sa le permita sa intervina in cel mai scurt timp in cazul problemelor in actiunile echipelor de HINGHERI.

Reprezentantii institutiilor participante au concluzionat ca, desi normele metodologice ale legii cainilor fara stapan sunt suspendate, temeiul legii exista, ceea ce inseamna ca programul de gestionare a cainilor fara stapan se poate derula fara probleme, potrivit municipalitatii.

Citeste si: POLITISTII SI JANDARMII VOR ACORDA SPIJIN ECHIPELOR DE HINGHERI ALE ASPA

Curtea de Apel Bucuresti a decis, in 20 iunie, suspendarea executarii normelor de aplicare a Legii privind gestionarea cainilor fara stapan, pana la pronuntarea unei decizii definitive asupra unei cereri de anulare a actului normativ.

Sursa foto: evz.ro