IMAGINI CUTREMURATOARE DE LA ASALTUL DIN MAGAZIN. ATACATORUL AMEDY COULIBALY A FOST UCIS, 4 OSTATICI AU MURIT. UPDATE

LIVE TEXT - VIDEO. Actiune simultana la magazinul evreiesc si la tipografie. ATACATORUL, A FOST UCIS. Ostaticii au fost eliberati. UPDATE

Toti cei trei atacatori care luasera ostatici in Paris – fratii Said si Cherif Kouachi, suspecti pentru atacul de la Charlie Hebdo, si Amedy Coulibaly, care a impuscat o politista – au fost ucisi. Ostaticii din magazin si cel retinut de fratii Kouachi au fost eliberati. Fratii Cherif si Said Kouachi sunt suspectati de comiterea atacului terorism care a avut loc miercuri la redactia revistei Charlie Hebdo.

UPDATE ora 19.48: Informatii contradictorii. Se pare ca Amedy Coulibaly ar fi avut drept complice un barbat si nu pe iubita sa, care este insa cautata de politisti, ea fiind data in urmarire generala. In magazinul evreiesc se pare ca ar mai fi fost un barbat, care insa ar fi reusit sa scape. Alte surse spun ca printre cei 4 morti din magazinul evreiesc, complicele ar fi cea de-a patra victima.

UPDATE ora 19.30: Postul BFM TV a surprins imagini cutremuratoare din momentul in care care trupele antitero ale Politiei si Jandarmeriei franceze au dat asaltul decisiv asupra magazinului evreiesc in care teroristul Amedy Coulibaly s-a refugiat vineri dupa-amiaza cu mai multi ostatici. Trupele antitero au dat asaltul in jurul orei 18.10 (ora Romaniei) si au reusit eliberarea unui numar neprecizat de ostatici, precum si uciderea lui Amedy Coulibaly. Imaginile arata momentul in care trupele de elita au scos ostaticii, au intrat in cladire, dar si modul in care un politist a fost ranit de gloantele teroristului.

Bilantul actiunii este insa dur: Atentatorul: atacatorul a fost ucis, 4 ostatici morti, 4 ostatici raniti grav intre viata si moarte, 2 politisti raniti grav, 1 politist ranit usor, au precizat surse medicale pentru RTL.

UPDATE ora 19.13: Fortele de ordine au gasit explozibili in interiorul magazinului evreiesc.

UPDATE ora 18.57: Surse din presa franceza spun ca ar fi cel putin patru ostatici morti in magazin.

UPDATE ora 18.33: Atacatorul a fost ucis, anunta presa franceza. Toti cei trei teroristi au fost, asadar ucisi.

UPDATE ora 18.22: La ora 18.00 au intervenit fortele speciale ale Frantei simultan. Cele doua locatii au fost atacate simultan atat tipografia cat si magazinul evreiesc. Ostaticii au fost eliberati, nu se cunoaste deocamdata daca atacatorul si femeia care era cu el sunt morti.

UPDATE ora 17.50: Toate magazinele din Vincennes au fost inchise.

UPDATE ora 17.29: Se pare ca doi ostatici ar fost eliberati din magazin. Atacatorul cere in continuare ca fratii teroristi sa fie eliberati. “Ucis ostaticii daca intrati peste fratii din tipografie”, ar fi spus atacatorul. 

UPDATE ora 17.05: Potrivit unor surse neoficiale, atacatorul de la Porte de Vincennes ar fi cerut ca fratii teroristi Kouachi sa fie eliberati.  Avocatul sau ar fi fost adus la fata locului si s-ar afla in discutii cu clientul sau. Un martor care a reusit sa scape povesteste ca atacatorul a intrat si a inceput sa traga la intamplare.

UPDATE ora 16.57: Serviciile secrete algeriene ar fi prevenit Franta cu privire la iminenta unui atac terorist. Un membru Al Qaida ar fi trecut prin Algeria si ar fi alertat serviciile algeriene. Operatiunea ar fi pregatita de patru ani, iar potrivit acestor surse, se pare ca teroarea din Franta este abia la inceput.  

UPDATE ora 16.30: Un barbat a fost retinut de fortele speciale in apropierea magazinului atacat. Un martor a filmat momentul retinerii. 

UPDATE ora 16.18: Un martor sustine ca o parte dintre ostatici au fost eliberati. Unele surse vorbesc despre cinci ostatici, altele despre sase. Printre ostatici sunt si doi copii. Atacatorul din Vincennes este inarmat cu doua pistoale mitraliera.

UPDATE ora 16.15: Primarul Parisului se indreapta spre locul atacului. Si ministrul de Interne se afla la locul luarii de ostatici. Musulmanii din Franta sunt sfatuiti de catre imamii din cele peste 2.300 de moschei din tara sa se delimiteze de jihadistii care au comis atacul de la Charles Hebdo. 

UPDATE 16.00: O NOUA REUNIUNE DE CRIZA VA AVEA LOC LA PALATUL ELYSEE cu incepere de la ora 16.15 (ora Frantei).

UPDATE 15.57: Ministerul de Interne Francez a dezmintit, pentru AFP, informatia privind existenta a doi morti furnizata ceva mai devreme de corespondentul Euronews.

UPDATE 15.54: Unul dintre angajatii BACANIEI KOSHER a reusit sa scape si a marturisit politistilor ca ATACATORUL este unul si acelasi cu ASASINUL POLITISTEI de la MONTROUGE.

UPDATE 15.42: Potrivit unor informatii furnizate de corespondentul EURONEWS la Paris, ATENTATORUL care a luat OSTATICI in bacania de la PORTE de VICENNES a solicit incetarea operatiunilor de capturare a FRATILOR TERORISTI KOUACHI de la SAMMARTIN-EN-GOELLE.

UPDATE 15.33:  MAE a transmis o noua informare de calatorie in care recomanda cetatenilor romani care urmeaza sa calatoreasca sau se afla deja pe teritoriul Frantei, cu precadere in zona capitalei Paris, sa manifeste prudenta sporita, ministerul amintind de instituirea nivelului maxim de alerta pentru nordul tarii.

UPDATE 15.30: MINISTRUL de INTERNE FRANCEZ MANUEL VALLS si PRIMARUL PARISULUI anne hidalgo SE INDREAPTA CATRE PORTE DE VICENNES!

UPDATE 15.24: POLITIA FRANCEZA a oferit publicitatii poza suspectilor din cadrul ASASINATUL DE LA MOUNTROUGE! Conform ultimelor informatii asasinul POLITISTEI de la MOUNTROUGE este unul si acelasi cu autorul LUARII de OSTATICI de la PARIS!

UPDATE 15.22: DOUA PERSOANE AU FOST UCISE, anunta agentia AFP. INFORMATIILE venite din partea presei franceze sunt CONTRADICTORII: numarul OSTATICILOR variaza intre 5 si 11.

UPDATE 15.20: Incercuit de fortele de ordine, suspectul le-ar fi strigat politistilor: Stiti prea bine cine sunt! (LE FIGARO)

UPDATE 15.17: Potrivit televiziunii M6, atacatorul are 32 de ani si raspunde la numele de AMEDY. Sursa citata noteaza faptul ca ATACATORUL avea de gand sa patrunda in sediul unui post de televiziune.

UPDATE 15.15: In aceste momente, POLITIA evacueaza populatia din PORTE de VICENNES, informeaza FRANCE 2. La locul incidentului au ajuns LUNETISTII.

UPDATE 15.05:  „ATACATORUL a deschis focul asupra celor din magazin, a luat cinci OSTATICI, printre care si femei si copii. Politia negociaza cu el pentru a elibera ostaticii”, a declarat jurnalistul ADRIAN JURCA, corespondent ZTV, pentru postul B1 Tv.

UPDATE 15.00: ATACATORUL este inarmat cu doua MITRALIERE de tip KALASNIKOV si mai multe GRENADE, informeaza LE FIGARO.

UPDATE 14.57: ATENTATORUL are legaturi cu fratii KOUACHI, suspectii principali in ATACUL SANGEROS de la CHARLIE HEBDO, facand parte toti trei dintr-un grup jihadist.

UPDATE 14.49: CINCI PERSOANE SUNT AMENINTATE DE TEORIST! Printre OSTATICI se numara FEMEI si COPII! 

UPDATE 14.43: PRESA franceza anunta ca mai multe persoane din interiorul magazinului ar fi fost RANITE!

Inca o luare de ostatici in Franta, intr-un magazin evreiesc la marginea Parisului. Suspectul este ucigasul de ieri al politistei, anunta si postul de radio RTL. “S-a intamplat in jurul orei 14.15 (ora Bucuresti – n.red.), am auzit focuri de arma, SUSPECTUL este inchis in magazin”, a declarat un martor ocular pentru RTL.

OSTATICI ar fi o femeie si un copil, transmite RTL. Magazinul este la Porte de Vincennes, una dintre intrarile in Paris. Politia franceza a BLOCAT total ACCESUL in PORTE de VICENNES.

STIRE IN CURS DE ACTUALIZARE

Sursa foto: lemeridien.fr