Un nou VIRUS face ravagii printre romanii cu cont de Facebook si Yahoo!

Un nou VIRUS face ravagii pe calculatoarele din Romania, raspandindu-se prin mesageria instanta, anunta specialistii romani in securitate informatica de la Bitdefender. 

Potrivit sursei citate de Yahoo! News, specialistii au identificat in ultima saptamana o crestere a infectiilor in tari precum Romania, Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Canada, Franta si Danemarca.

In tara noastra, numarul calculatoarelor INFECTATE in ultima saptamana este de peste 700. 

Citeste si: MICROSOFT: CE SE VA INTAMPLA CU COMPUTERUL TAU PE 8 APRILIE DACA FOLOSESTI WINDOWS XP

Dupa ce obtine accesul la listele de contacte ale utilizatorului, Gen:Variant.Downloader.167 se distribuie prin mesageria instanta a Facebook-ului si prin Yahoo Messenger, de la un prieten la altul.

Pe langa formularea extrem de politicoasa pe care o foloseste, VIRUSUL ascunde o parte din datele criptate printre versete biblice. Utilizatorul primeste de la un prieten de pe Facebook sau Yahoo Messenger intrebarea: “As vrea sa postez aceste poze pe Facebook, e OK?”. Pentru si mai multa credibilitate, URL-urile ce urmeaza intrebarii apartin unor servicii de stocare precum Dropbox sau Fileswap.

Odata accesate link-urile, VIRUSUL este executat pe sistem, unde creeaza un fisier cu un nume aleatoriu si extensia “exe”.

Citeste si: UN VIRUS SE RASPANDESTE CU REPEZICIUNE PE FACEBOOK. PESTE 90% DIN CEI AFECTATI SUNT ROMANI. VEZI DESPRE CE ESTE VORBA

Bitdefender blocheaza acest VIRUS, insa mai putin de jumatate dintre solutiile de securitate listate de Virus Total fac asta.

In mai 2013, un VIRUS similar a infectat mii de utilizatori de Facebook din intreaga lume.

Sursa foto: mozmaniacos.com