Un numar de 19 CANDIDATI s-au inscris pentru cele 19 functii de VICEPRESEDINTI ai PLR

Un deputat PLR a plecat din barca PLR pentru partidul lui Bogdan Diaconu

Congresul PLR s-a reunit, sambata, pentru a-si alege conducerea, delegatii urmand sa aleaga presedintele, functie la care candideaza doar CALIN POPESCU TARICEANU, cei 19 vicepresedinti, pentru care s-au inscris 19 candidati, precum si pe cei 27 de membri ai BPC, unde s-au inscris 36 de persoane.

Astfel, pentru functiile de VICEPRESEDINTI ai Partidului Liberal Reformator (PLR) candideaza urmatorii: Daniel Barbu, Catalin Beciu, Radu Boroianu, Steluta Cataniciu, Petru Ehegartner, Gratiela Gavrilescu, Andrei Gerea, Virgil Guran, Sorin Iliesiu, Nicu Marcu, Marius Mateescu, Nicolae Nasta, Ion Pargaru, Dan Paun, Ovidiu Silaghi, Mihai Stanisoara, Radu Stroe, Jan Tucan, Ioan Utiu.

Daniel Chitoiu nu si-a inscris candidatura pentru o functie de vicepresedinte, ci doar pentru cea de membru al Biroului Politic Central.

Pentru functia de membru in Biroul Politic Central si-au inscris candidaturile 36 de persoane, din care primele 27 clasati vor fi membri ai Biroului, iar urmatorii clasati vor fi supleanti.

Citeste si: CALIN POPESCU TARICEANU: La noi JUSTITIA nu e discreta, e un fel de DIVA, unii politicieni au folosit-o ca ARMA POLITICA

Pentru functia de membru in BPC si-a inscris candidaturile urmatorii: Nicolae Alexandri, Radu Angheloiu, Ioan Asaftei, Bogdan Gheorghe, Octavian Bot, Calota Florica, Victor Chirila, Daniel Chitoiu, Ioan Ciugulea, Radu Cojocaru, Daniel Crisan, Ion Cupa, Dima Dumitru, Paul Dumbraveanu, Galan Constantin, Gheorghe Gabriel, Ioan Petrache Gabriel, Lazar Ioan, Marinca Dan, Mihai Mihalache, Ovidiu Mihut, Mircea Minea, Adrian Mironescu, Adrian Moldoveanu, Dumitru Nancu, Valentin Olariu, Roz Dorel, Viorel Palasca, Toma Petcu, Svetlana Preoteasa, Florin Sarbu, Valentin Soneriu, Mirel Talos, Sorin Teju.

CALIN POPESCU TARICEANU a declarat, sambata, in discursul tinut in fata Congresului PLR, ca este „mahnit” pentru PNL, despre care a spus ca este in acest moment „departe de electoratul liberal si de romani” si ca si-a parasit si ideologia, aliindu-se cu „principalul adversar politic”.

„Ceea ce nu au reusit sa faca comunistii sau Securitatea, a reusit o mana de oameni. Azi PNL e departe de electoratul liberal, departe de romani, departea de onoarea, cinstea, curajul de care a dat dovada acest partid 139 de ani”, a spus Tariceanu.

El a mentionat ca a asistat in cateva luni la cele mai multe tradari din perioada postdecembrista.

„PNL a iesit de la guvernare, a tradat mai bine de jumatate din electoratul roman, si-a parasit ideologia si s-a aliat in final cu principalul adversar politic”, a spus Tariceanu.

Citeste si: Tariceanu ataca PNL in debutul primului Congres al PRL

El a aratat ca au existat nenumarati traseisti politici in Romania ultimilor 25 de ani, dar ca mai rar a intalnit un astfel de traseism politic la un partid care avea o certa si emblematica ideologie.

„Sunt mahnit pentru PNL, dar azi, pe de alta parte, sunt extrem de bucuros pentru ca acum cinci luni eram singur, anuntand un nou proiect politic, PLR”, a spus Tarceanu.

Potrivit lui Tariceanu, candidatura sa la presedintia PLR, cat si a Romaniei, este o provocare pentru persoana sa, cat si pentru partid.

Tariceanu a vorbit si despre proiectele sale de presedinte si de tara.

„Romania are nevoie de un nou proiect politic, de o noua viziune. Romania trebuie sa ajunga a saptea putere a Europei”, a sustinut Tariceanu.

El a mai aratat ca este nevoie de o reforma a statului.

„Trebuie sa asiguram ca partid, si eu ca presedinte, ca veti fi tratati corect de catre stat, de catre Guvern sau de catre patroni. Acesta este telul meu, o bunastare bazata pe munca, pe efort, pregatire, profesionalism”, a spus Tariceanu.

Sursa foto: stiripesurse.ro